Kolehti oman seurakunnan työmuodoille tarpeen mukaan

Oman seurakunnan työmuodoille kerätään kolehteja tarpeen mukaan; musiikki-, diakonia- ja rippikoulutyö ovat meillä vakikohteita, sanoo Hailuodon kirkkoherra Timo Juntunen. Hiljattain seurakunta kantoi kolehdin rippikoulutyölle ja kirkonkorjausrahastolle.

Hailuodossa kerättiin vastikään kolehti seurakunnan rippikoulutyöhön. Miksi näin, kirkkoherra Timo Juntunen?

– Konfirmaatiossa kesäkuun puolen välin aikaan on todennäköisesti yhä kokoontumisrajoituksia. Haluamme tehdä Virtuaalikirkon kautta laadukkaan striimauksen sukulaisille, jotka eivät voi osallistua paikan päällä kirkossa. Tällainen lähetys on ylimääräinen menoerä.

Kuinka vaativia katsojat ovat lähetysten teknisen laadun suhteen?

– Oman seurakunnan väki on onnellista siitä, että ylipäätään saa yhteyden kotikirkkoon; monelle riittää tyydyttäväkin kuvan ja äänen laatu. Havaintojemme mukaan muualla lähetyksiämme seuraavilla voi olla vaatimustaso korkeammalla.

– Saimme viime vuonna uuden kaluston lähetysten tekoon ja olemme opetelleet striimausta. Iso haaste kuvaajalle on kirkkomme isosta päätyikkunasta tuleva vastavalo.

Kolehti kerättiin pääsiäisen aikaan myös kirkonkorjausrahastolle. Mitä Hailuodon kirkossa pitää remontoida?

– Kartoitamme sitä parhaillaan. Kun mahdollisesti edessä olevat remontit aikataulutetaan järkevästi, emme ole niiden kanssa pulassa. Olemme halunneet alkaa jo kartuttaa korjausrahastoa. Ainakin tasakattorakenteet vaativat korjaamista lähivuosina. Itse kirkkosalin yllä on jyrkkä harjakatto, mutta eteistilat, seurakuntasali sekä keittiö ovat tasakaton alla.

Kirkonkorjausrahasto lienee luonteva lahjoituskohde, kun kirkko kirjaimellisesti sijaitsee keskellä kylää?

– Kirkko on tärkeä heillekin, jotka eivät ehkä osallistu kirkon elämään. Kellotapuli tuossa tien reunassa ja kirkko heti sen vieressä – ovathan ne aikamoisia maamerkkejä, jotka kaikki kulkijat huomaavat.

Onko kolehdin tuotto suurempi silloin, kun rahaa kerätään omalle paikkakunnalle?

– Jotkut asiat herättävät enemmän auttamishalua kuin toiset; esimerkiksi diakoniaan, lapsiin tai vanhuksiin liittyvät kolehtikohteet koetaan tärkeiksi. Ja jos kohde on vielä lähelläkin, se voi vedota vahvasti sydämiin.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää