Kutsu heille, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa

Se löytyi -mediamissioon osallistumisella Tuiran seurakunta pyrkii tavoittamaan heitä, jotka kaipaavat yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Missiovastaavana toimii pastori Ulla Rissanen.

Tuiran seurakunta on mukana valtakunnallisessa Se löytyi -mediamissiossa tänä syksynä. Tavoitteena on luoda mahdollisuuksia henkilökohtaisiin kohtaamisiin ja kiinnittää huomiota yhteyden kokemiseen sekä hengellisesti että ihmisten välillä.

– Ihmisen ensimmäinen perustarve on tarve yhteyteen. Tulemme pohtimaan syksyllä mitä löytyy, kun ihminen kasvaa kristittynä ja elää yhteydessä Jumalaan, kertoo Tuiran seurakuntapastori ja missiovastaava Ulla Rissanen.

Toivon lauantait, Majataloilta ja juhlia Tullisalissa

Missio 2022 syksy tarjoaa matalan kynnyksen tapahtumia, joihin on helppo tulla.

Esimerkiksi sunnuntaina 9.10. järjestetään Majataloilta Pyhän Tuomaan kirkolla, jossa ovat puhumassa Pekka Simojoki, Sami Asp sekä Joel Reinaru, nuori ja innostava puhuja Virosta.

Perjantaista lauantaihin 14.–15.10. Limingantullin Tullisalissa vietetään maakunnallista tapahtumaa nuorten illan sekä perheiden ja lasten juhlien muodossa.

Toivon lauantai -illoista ensimmäinen on jo vietetty ja seuraavat ovat 8.10., 19.11. ja 10.12. Illat tarjoilevat innostavia puheenvuoroja, musiikkia sekä yhteisiä rukouksia iltateen kera.

Kattava tapahtumaluettelo on nähtävissä Tuiran seurakunnan nettisivuilla osoitteessa oulunseurakunnat.fi/tuiran-seurakunta.

Missiossa esillä kirkon perusviesti

Tuiran Se löytyi -missio on suunnattu erityisesti heille, jotka eivät ole löytäneet yhteyttä kirkkoon tai omaa paikkaa seurakunnasta.

Ulla Rissanen kertoo, että työyhteisössä pohdittiin paljon sitä, mikä on tärkein asia, minkä haluamme välittää.

– Tulimme siihen tulokseen, että se on täsmälleen sama viesti, mitä me ihan seurakunnan toiminnassakin haluamme välittää.

Kampanjan aikana pyritään saamaan yhteys ihmisiin, jotka kokevat etäisyyttä Jumalaan tai miettivät onko Jumalalla jotain sanottavaa heille.

Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen tapaa työssään monenlaisia ihmisiä.

– Tuiran seurakunta on mukana Se löytyi -kampanjassa, koska sen kautta voimme kutsua seurakuntaan erityisesti niitä ihmisiä, jotka kaipaavat yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan, mutta joille kynnys on syystä tai toisesta ollut toistaiseksi liian korkea, Pesonen perustelee.

Merkitys innosti mukaan missioon

Myös Ulla Rissanen kertoo pohtineensa paljon omaa suhdettaan uskoon.

– Kristinuskon myötä olen kokenut, että elämälleni on tullut merkitys ja voin ottaa minulle annetut lahjat käyttöön. Myös kaikella kivuilla, joita kannan sisälläni, on merkitys. Kaikki elämän haaksirikot voivatkin koitua minun parhaakseni.

– Minulla ja elämälläni on oma paikka tässä yhteiskunnassa ja pääsen liittymään toisiin ihmisiin. Uskon myötä sain elämääni uusia näkökulmia ja tarkoituksia, joiden olemassaolosta en ennen tiennyt mitään.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää