Mökkihöperö jakaa vinkkejä Instassa

Kun poikkeustila alkoi, nuoriso-työnohjaaja Merja Ollila ryhtyi tekemään videoita. Instagramissa on tarjolla nuorille joka päivä jotakin.

Tuiran nuorisotyön Instagram-tilillä juttelee itseään mökkihöperöksi nimittävä Merja.

Touhukas nuorisotyönohjaaja tekee parhaansa noudattaakseen neuvoa, jonka mukaan arki kannattaa pitää mahdollisimman normaalina myös poikkeustilanteessa.

Mökkihöperö pitää nimenhuutoa leirille lähteneille, näkymättömille nuorille ja järjestää heille iltahartauden. Välillä hän ulkoilee sinnikkäästi ja ottaa aurinkoa varjon alla, vaikka ulkona on pakkasta.

Videoita tekee Tuiran seurakunnan nuorisotyönohjaaja Merja Ollila, joka halusi tarjota viihdykettä poikkeustilanteeseen.

Aamunavauksia ja kevätkirkko videolla

Viime viikkoina moni on saanut opetella uusia taitoja, jotta työn tekeminen etänä onnistuisi. Merja Ollilalle videoiden tekeminen on uutta.

– Tätä ennen olen harjoitellut sitä vain syksyllä käymässäni somekoulutuksessa. Vinkkejä olen saanut YouTube-kanavaa pitävältä työkaverilta. Puoliso on auttanut kuvaamisessa.

Digitaidot on pitänyt ottaa haltuun viimeistään nyt, kun nuorisotyö on siirtynyt verkkoon.

– Olemme tehneet esimerkiksi päivänavausvideoita ala- ja yläkouluille. Parhaillaan suunnittelemme kevätkirkkovideota, jota koulut voivat hyödyntää.

Joka päivälle jotain

Nuorisotyötä tehdään monessa somekanavassa. Tuiran seurakunnalle Instagram on osoittautunut toimivimmaksi. Sisältöä tuotetaan tuirannuorehkot-nimiselle tilille joka päivä, osittain nuorten avustuksella.

Maanantaisin on hartaus ja tiistaisin kyselytunti, jolloin nuorisotyöntekijältä voi kysyä mieltä askarruttavista asioista. Keskiviikkona on tarjolla liveilta, jossa on muun muassa tietokilpailuja ja laulua.

Eräänä keskiviikkona innostuttiin kisaamaan Kokkisota-ohjelman malliin.

– Kaksi nuorisotyönohjaajaa kokkasi omissa kodeissaan samoista aineksista, Ollila kertoo.

Vuorovaikutus on nuorisotyön ydintä myös verkossa.

– Keskustelemme paljon ja pyydämme esimerkiksi lähettämään kuvia jostakin tietystä aiheesta. On tärkeää, että nuoret voivat tuntea olevansa osa seurakuntaa tällaisenakin aikana.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää