Nuorille aletaan tarjota ilmaista lyhytterapiaa nyt myös Limingassa

Limingan seurakunta alkaa tarjota mielen hyvinvointia tukevaa keskusteluapua nuorille sekä nuorille aikuisille. Pappilaan voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti.

Kirkon walk in -terapiaa on tarjolla Limingassa kaksi kertaa kuukaudessa. Ensimmäinen kerta on 18. syyskuuta kello 15–17. Seuraavat kerrat ovat 2. lokakuuta, 16. lokakuuta, 6. marraskuuta, 20. marraskuuta sekä 4. joulukuuta.

Omaa vuoroaan odottaville on tarjolla lukemista, virvokkeita sekä rentoutumishuone Toivontuvassa pappilan yläkerrassa.

– Walk in -terapia on ilmaista matalan kynnyksen mielenterveysapua alle 29-vuotiaille, tiivistää nuorisotyönohjaaja Kirsi Junnonaho.

Walk in -terapiaan tullaan ilman ajanvarausta ja nimettömänä. Tapaamisessa käsitellään asioita, joista nuori itse haluaa puhua. Keskusteluaiheet voivat liittyä esimerkiksi kriiseihin, haasteisiin, omaan identiteettiin, ihmissuhteisiin tai elämän suunnan pohtimisen.

Walk in -terapiassa käytetään ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä. Tapaamisessa ei pohdita menneitä vaan keskustelussa painottuu nuoren vahvuuksien tunnistaminen, ratkaisujen rakentaminen ja näkökulmien laajentaminen.

Kirkon walk in -terapiassa pyritään yhdessä tunnistamaan asioita, jotka tuottavat elämään hyvää.

– Itse korostaisin ennen kaikkea tämän terapiamuodon voimavarakeskeisyyttä ja toivon näkökulmaa. Tärkeimmässä osassa kohtaamisissa on aina ihminen, ei menetelmä, Junnonaho sanoo.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää