Pyhiinvaellusreitin merkkejä on jo maastossa

Reilun sadan kilometrin mittainen Oulujoen pyhiinvaellusreitti avataan 20. toukokuuta.

Ensimmäisen pyhiinvaellusreitin valmistuminen Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan on loppusuoralla. Reitin virtuaalisia avajaisia on tarkoitus viettää 20. toukokuuta, jolloin Pyhän Olavin vaellus avautuu kulkijoiden käyttöön.

Oulujokilaakson Tervareitistöön tukeutuva vaellus ulottuu Oulun tuomiokirkosta Vaalan Säräisniemen kirkkoon. Matkan etappeja välillä ovat Oulujoen kirkko, Turkansaaren kirkko, Muhoksen kirkko, Utajärven kirkko ja Rokuan luonnonmaisemat.

Parhaillaan maastossa kiinnitetään pyhiinvaellusreitin merkkejä  reitin varrella oleviin tolppiin (valokuva Muhoksen Tervajärveltä).

Keskieurooppalaista vaellusreittiperinnettä mukaillen Pyhän Olavin reitillä keräillään leimoja vaelluspassiin ja vaelluksen lopussa saa vaeltajan diplomin.

113 kilometriä pitkä Oulujoen pyhiinvaellus tarjoaa mahdollisuuden hengellisyydelle, hiljentymiselle, pohdiskelulle, kunnon kohottamiselle,  maisemien ihailulle ja kulttuurielämyksille.

Reitin voi kulkea jalan, pyöräillen tai moottoriajoneuvolla. Matkaa voi osittain kulkea myös julkisilla kulkuneuvoilla: junalla tai linja-autolla.

Valmistumassa on myös virtuaalinen pyhiinvaellus, johon pystyy tutustumaan netin kautta.

Hanketta on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Reitistä saa lisää tietoa Oulujoen pyhiinvaellusreitin verkkosivuilta. Lue Rauhan Tervehdyksen juttu reitistä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää