Salla Autereen vaalisaarna kuullaan Haukiputaan kirkossa

5. toukokuuta Haukiputaan kirkossa kuullaan Salla Autereen vaalinäyte. Kirkkoherranvaalin toinen ehdokas Lauri Kujala antoi oman vaalinäytteensä edellisenä sunnuntaina.

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran vaali käydään toukokuussa. Toisella vaalisijalla ehdokkaana oleva Salla Autere antaa vaalinäytteen eli toimittaa jumalanpalveluksen Haukiputaan kirkossa sunnuntaina 5. toukokuuta kello 10. Autere myös saarnaa messussa. Messuun voi osallistua myös Virtuaalikirkon tai Radio Dein kautta.

Tällä hetkellä Salla Autere toimii Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisena. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri ja hänet on vihitty papiksi Kuopiossa vuonna 2014. Autereella on noin yhdeksän vuoden kokemus papin töistä, joista kirkkoherran viransijaisuuksia hän on tehnyt Pyhäjärvellä ja Lumijoella yhteensä noin kahden vuoden ajan.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut Salla Autereen hakijoista toiselle vaalisijalle. Ensimmäiselle vaalisijalle asetettiin Tuiran seurakunnan kappalainen Lauri Kujala. Hän piti vaalisaarnansa viime sunnuntaina.

Vaalisaarna ja vaalipaneeli ovat ikään kuin kirkkoherraehdokkaan työhaastattelu, sillä seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran suorassa kansanvaalissa. Kirkkoherra vaikuttaa monin tavoin seurakuntansa toimintaan. Hän johtaa seurakuntaa, vastaa sen toiminnasta ja toimii työntekijöiden esihenkilönä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat Haukiputaan seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet.

Vaalipaneeli järjestetään Haukiputaan seurakuntakeskuksessa maanantaina 6.5. kello 18. Vaalipaneelin juontavat haukiputaalaiset kirkkovaltuutetut Kati Jurkko ja Pekka Takkula.

Kirkkoherran vaali käydään sunnuntaina 19. toukokuuta Haukiputaan kirkossa, ennakkoäänestys on 13.–17. toukokuuta.

Lisätietoa vaalista ja ehdokkaasta: www.oulunseurakunnat.fi/vaalit ja www.oulunseurakunnat.fi/sallaautere


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää