Sateenkaarimessua vietetään ensimmäistä kertaa Oulun tuomiokirkossa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän läheisilleen suunnattu jumalanpalvelus järjestetään osana Oulu Pride -tapahtumaa.

Oulun tuomiokirkossa vietetään sateenkaarimessua keskiviikkona 4. elokuuta osana kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Oulu Pridea. Messu tuomiokirkossa alkaa kello 18.

Sateenkaarimessut ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän läheisilleen suunnattuja luterilaisia jumalanpalveluksia.
Oulussa sateenkaarimessu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Messun toteutuksessa on mukana useita vapaaehtoisia seurakuntalaisia. Jumalanpalveluksen toimittavat Satu Saarinen, Kimmo Kieksi, Heidi Lehtonen ja Soili Pitkänen.

Musiikista vastaavat Petér Marosvári, Anna Haanpää-Vesenterä ja Ada Vesenterä.

Sateenkaarimessun jälkeen Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptassa ja kirkkotarhassa tarjotaan kirkkokahvit.

Oulun seurakuntien vapaaehtoisia osallistuu myös Oulu Priden kulkueeseen sekä perheiden puistojuhlaan. Esiintyjänä seurakuntien tarjoamassa ohjelmassa on muun muassa vatsastapuhumisen hallitseva Taika-Petteri.

– Pidän kirkon ja seurakunnan mukanaoloa Pride-tapahtumassa tärkeänä. Tapahtuma on kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, ja tasavertaiset ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Tämä ei ole poliittinen asia eikä mielipidekysymys. Tässä on kyse rakkaudesta, perustelee tuomiorovasti Satu Saarinen.

Oulun Malkus-ryhmä innolla mukana

Valtakunnallinen kristillinen Sateenkaariyhdistys Malkus aloitti keväällä 2021 toimintansa myös Oulussa.

Paikallisen Oulun Malkus-ryhmän jäsenet ovat isossa roolissa Oulu Priden sateenkaarimessun toteutuksessa. Malkukseen kuuluva Oulun Seta ry:n varapuheenjohtaja Heidi Lehtonen iloitsee sateenkaarimessusta Oulussa.

– Tämä on minulle henkilökohtaisesti valtavan hieno ja iso asia. Useita vuosia tätä rukoilin ja nyt se on vihdoin totta.

– Messu merkitsee minulle erityisesti sitä, että jokainen on aidosti tervetullut kirkkoon omana itsenään. Jokainen meistä on yhtä arvokas ja kelpaa Jumalalle ja seurakunnalle juuri sellaisena kuin on.

Sateenkaariyhdistys Malkus on perustettu vuonna 2014. Sen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten henkistä ja hengellistä hyvinvointia.

Keväällä perustetun Oulun Malkus-ryhmän toiminnan toteuttavat yhteistyössä Malkus-yhdistys, Oulun Seta ja Oulun evankelisluterilaiset seurakunnat.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää