Tanssi kuuluu kaikille

Aikuisille suunnatun Tunteva liike -kurssin tavoitteena on kehittää omaa kehotuntemusta- ja tietämystä. Kurssin ohjaajana toimiva tanssinopettajaopiskelija Laura Tujula ylistää jokaisen kehon ainutlaatuisuutta.

Kun tanssinopettajaopiskelija Laura Tujula lähetti viime syksynä hakemuksen Tunteva liike -kurssin ohjaajaksi, hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, mitä tuleva vuosi tuo mukanaan. Kuuden viikon tiivis yhteistyö ryhmäläisten kanssa jätti jälkensä: porukasta muodostui yhteisö, jonka taakse jättäminen tuntui haikealta, molemmin puolin.

 

Jokaisella on oma, ainutlaatuinen keho.

 

Maaliskuun lopussa uudelleen käynnistyvän kurssin tavoitteena on muun muassa kehotuntemuksen ja -tietämyksen lisääntyminen sekä katseen kääntäminen kehon sisäpuolelle.

– Jokaisella on oma, ainutlaatuinen keho, jonka kanssa kuljetaan läpi elämän. Kun kehon tuntemus lisääntyy, ihminen oppii ymmärtämään esimerkiksi erilaisia olotiloja ja tunnistamaan, mihin keho taipuu ja missä se tarvitsee kenties apua.

Tujula löysi tanssin maailman 9-vuotiaana. Tie on kulkenut Outokummusta tanssijan perustutkinnon kautta Oulun ammattikorkeakouluun, jossa Tujula opiskelee toista vuotta.

– Tunnistin jo lapsena sen, että kehollinen itseilmaisu on minulle luontaisinta. Tanssissa rakastan yhtä aikaa esiintymistä, menevää ja räiskyvää showmeininkiä sekä kehon lähtökodista lähtevää, tutkivaa liikettä.

Tanssinopettajaopinnot ovat valaisseet Tujulalle sitä, että tanssi kuuluu kaikille, sen kaikissa muodoissaan.

– Tämä on ollut kuuma puheenaihe opintojen aikana. Olemme miettineet opiskelutovereiden kanssa sitä, tarvitseeko tanssin liittyä aina esimerkiksi esiintymiseen tai tanssitunteihin. Tanssia voi olla ihan kaikkialla ympärillämme, niin runsaasti kuin vain haluamme.

Kuusi viikkoa kestävä Tunteva liike -kurssi alkaa 28.3. Ilmoittautumiset 17.3. mennessä Saila Luukkoselle: saila.luukkonen@evl.fi.  


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää