Vanhustenviikon viettäjät totesivat: ”Tehdään parhaamme”

Caritas-kodin vanhustenviikon viettäjät lähettävät terveisensä niin päättäjille kuin kansalaisillekin.

Minulla on kaikki hyvin elämässäni. Minulla on Taivaan Isä, lämmin asunto ja saan erinomaisia palveluja, kertoi Helena Määttä  torstaina vanhustenviikon juhlassa Caritas-kodissa.

Karjasillan seurakunnan järjestämä tilaisuus, messu ja yhteinen kahvittelu, oli houkutellut paikan päälle myös Anja Dammertin. Määtän tavoin hän sanoi viettävänsä vanhustenviikkoa tyytyväisenä. Evakkomatkan pienenä tyttönä kokenut ikäihminen ei pienistä valita.

– Yritän löytää joka päivä jotain hyvää elämästä. Maapallon isot asiat, sota ja luonnossa tapahtuvat mullistukset, huolettavat ja tuovat surua, mutta tutussa porukassa tässä talossa tyhjennämme sydäntämme toisillemme. Se tuo lohdutusta.

– Sodan päättymistä Ukrainassa toivon hartaasti.

Vaikka lokakuu alkaa vanhustenviikolla, Helena Määtän sydämessä ovat juhlahetkellä lapset ja nuoret.

– Yhteiskunnassa pitää satsata lapsien hyvinvointiin. Heille pitäisi saada kertoa myös hengellistä sanomaa Taivaan Isästä ja enkeleistä, jotka pitävät meitä kädestä kiinni. Jos lapsi ei tätä kuule, pienen ihmisen olo on turvaton.

Uusi kirkkoherrakin saa omat terveisensä

Vaikka nykyhallitus on saanut ryöpytystä säästölistoistaan, Dammert sanoi haluavansa uskoa, että valtaa käyttävät viisaat johtajat.

– Ajattelen, että he kaipaavat nyt kansalaisten tukea. Yhdessä ponnistelemalla olemme selvinneet Suomessa sodistakin eteenpäin. Tehdään jokainen parhaamme tulevaisuuden eteen ja muistetaan kiittää välillä toisiamme.

Helena Määtän terveiset lainsäätäjille olivat myös kannustusta:

– Tehkää hyviä päätöksiä, tietäkää, mikä meille suomalaisille on hyväksi.

 

Tehkää hyviä päätöksiä, tietäkää, mikä meille suomalaisille on hyväksi.

Helena Määttä

 

Erityisterveiset vanhustenviikon juhlijoilta sai Karjasillan tuleva kirkkoherra.

– Siunausta työhösi, täällä meillä seurakunta saisi käydä vaikka useamminkin vieraana, Helena Määttä toteaa uudelle seurakunnan johtajalle, jonka nimeä tänään naisporukassa uskallettiin vain aavistella.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää