Tyrnävällä jatketaan elintarvikejakelua ja kirkon remonttia

Tyrnävän kirkko on auki sunnuntaisin hiljentymistä ja rukousta varten ja paikalla on joku seurakunnan työntekijä sielunhoitoa varten.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat antaneet seurakunnille ohjeistuksen toiminnan järjestämisestä valtioneuvoston 16.3. antamien rajoitusten pohjalta. Tyrnävän seurakunta järjestää toimintansa näiden ohjeiden mukaan.
Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset striimataan Facebook liven kautta ja lähetetään internetissä. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.
Piispojen suosituksen mukaisesti seurakunnan pääkirkko, eli Tyrnävän kirkko, on auki edellä mainitun jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.
Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on piispojen mukaan kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.
Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan.
Hautaansiunaamisten yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä järjestelyjä, joissa omaiset voivat jättää jäähyväisiä jaksotetusti ennen tai jälkeen siunaamisen. Näin kaikille läheisille tarjoutuu tilaisuus hiljentymiseen ja jäähyväisten jättämiseen. Hyvä on myös huomata, että muistotilaisuuden voi järjestää suurempana tilaisuutena koronatilanteen rauhoituttua.
Kokoava toiminta on keskeytettynä toistaiseksi. Seurakunnan kotisivuille, Facebook-sivuille ja nuorisotyön Instagramiin tuotetaan hartauksia ja jumalanpalveluksia. Rippikoulu jatkuu etätyöskentelynä, kun tarvittava nettimateriaali on saatu valmiiksi. Rippikoululaisia ja heidän van-hempiaan tiedotetaan rippikoulun jatkosta.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa sielunhoitoa, diakoniatyötä ja yksityistä ehtoollista varten.  Mikäli itselläsi tai läheiselläsi on tarve saada apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Tyrnävän kirkkoherranviraston puhelinnumero 044 7372610 päivystää aukioloaikoina.

Diakoniatyön ryhmä- ja kerhotoiminnat ovat toistaiseksi tauolla. Diakoniatyöntekijöihin voit ottaa yhteyttä, jos kaipaat keskustelukaveria. Voimme jutella puhelimessa tai sähköposti- ja tekstiviestein. Hallituksen ohjeiden mukaisesti emme tee kotikäyntejä yli 70-vuotiaiden luona, mutta olemme käytettävissä, jos tarvitset jotain arjen apuja esimerkiksi kaupassa käyntiä tai laskun vientiä pankkiin. Aamukammari ja nuttupiiriläiset voivat hakea käsityölankoja seurakuntatalolta, kun kerhot eivät pyöri.
Tänäänkin saamme laulaa: ”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan, olemme kaikki hiljaa kätketyt”.

Elintarvikkeiden jako Pömilässä maanantaisin muuttuu

Kaupasta saatavat elintarvikkeet kassitetaan valmiiksi ja ne jaetaan suoraan hakijoille Pömilän edessä ulkona kello 8.30-9.00.
Ruokien hakijat eivät tule sisätiloihin. Voitte odottaa autossa tai ulkona. Paikan päälle ei kannata tulla liian aikaisin, koska jokaiselle annetaan valmiit kassit. Pömilässä ei tarjota myöskään puuroa eikä kahvia.

Tyrnävän kirkon peruskorjauksen toinen vaihe on alkanut

Peruskorjauksen toisen vaiheen työt ovat alkaneet rakennustelineiden pystytyksellä ja kirkon suojaamisella.
Toisessa vaiheessa muun muassa kirkon vanhat maalipinnat poistetaan ja kirkko maalataan, lahonneet rakenteet korjataan, yläpohjan eristys uusitaan ja yläpohjan rakenteita korjataan, katto maalataan ja kattoon tehdään korjauksia, sähköistys uusitaan sekä ikkunat, ovet ja luukut kunnostetaan.
Peruskorjauksen toisen vaiheen on arvioitu kestävän marraskuun loppuun.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää