Uudenlainen iltamessu kutsuu Kastellin kirkkoon

Kerran kuussa järjestettävä iltamessu kutsuu Kastellin kirkkoon lauantai-iltaisin. Seuraava messu on 18. maaliskuuta. – Tällä messulla on vapaaehtoisten kasvot, toteaa kappalainen Maija Hyvönen.

Jumalanpalvelus eli messu on seurakuntaelämän keskus. Oulun seurakunnista löytyy erilaisia messutoteutuksia. Uusimpana on alkanut Karjasillan iltamessu, joka järjestetään kerran kuukaudessa lauantai-iltaisin Kastellin kirkossa.

Vapaaehtoiset ovat ideoineet messua yhdessä Karjasillan seurakunnan vs. kappalainen Maija Hyvösen kanssa.

Hän on iloinen, että messuihin on löytynyt uusia ihmisiä sekä toteuttamaan messua että osallistumaan siihen. Messun toteutuksessa seurakuntalaisilla on Hyvösen mukaan merkittävä rooli.

– Tämä on uudenlainen messu, jossa on mausteita hiljaisuuden messusta, Tuomasmessusta ja Taizé-messusta.

Hyvönen ei halua olla messun kasvot, vaikka hän valmentaa vapaaehtoisia tehtäviinsä ja toimii usein liturgina.

– Tällä messulla on vapaaehtoisten kasvot, Hyvönen sanoo.

Taizé-lauluryhmä. Kuva: Lea-Sesilia Ljokkoi

Lauluilla luodaan yhteys Jumalaan

Lea-Sesilia Ljokkoi vetää iltamessun lauluryhmää. Hän on kokenut iltamessut hyvin voimauttavana.

– Messussa musiikki ja yhdessä laulaminen ovat vahvassa osassa. Taizé-lauluja toistetaan monta kertaa ja niihin on helppo tulla mukaan. Niiden avulla hiljennytään ja avaudutaan Jumalan kasvojen edessä.

Meditatiivinen Taizé-musiikki on hyvin hoitavaa. Laulut kertovat kristinuskon ydinsanomasta, valosta, rakkaudesta ja sisäisestä rauhasta.

– Laulut ovat kuin sisäistä rukousta. Ne jäävät sydämeen ja sieluun soimaan ja muistuvat mieleen myös myöhemmin kiireisen arjen keskellä, hän kuvaa.
Lea-Sesiliaa puhuttelee myös messuissa tärkeässä osassa oleva hiljaisuus.

– Messussa vietetään hiljainen ehtoollinen, se on uskomattoman vahva kokemus. Tässä messussa myös saarna on hiljainen, eli puheen tilalla on hiljaisuus. Hiljaisuuteen kuitenkin saatellaan lempeästi.

Kuva: Lea-Sesilia Ljokkoi

Puhutteleva rukousosio

Karjasillan iltamessun rukousosio on saanut sävyjä Tuomasmessusta.

– Messussa on vapaaehtoisten tekemiä rukousalttareita. Niiden eteen voi pysähtyä ihan vain katsomaan kauniita asetelmia. Rukousosion aikana voi liikkua vapaasti ja käveleskellä kirkossa, sytyttää kenties kynttilän. Usein rukoilemme maailman rauhan puolesta, se on tuntunut tärkeältä, Lea-Sesilia toteaa.

Messun vahvuus on ekumeenisuudessa ja kiireettömässä, tilaa antavassa ilmapiirissä.

– Kannattaa antaa tälle iltamessulle mahdollisuus.

  • Seuraava iltamessu lauantaina 18.3. kello 17 Kastellin kirkossa. 

=> Anna palautetta jutusta täällä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää