Uusissa tiloissa aloittanut kristillinen koulu suunnittelee jo laajentumista

Toppilansaareen valmistui kesällä uusi hirsirakennus Oulun kristillisen koulun ja päiväkoti Verson käyttöön. Koulun vihkiäisjuhlassa kuultiin, että toiveena on jo laajentaa koulua.

|Sali täynnä ihmisiä istuu tuoleissa ja katsoo puhetta pitävää miestä.|

Asukasmääräänsä kasvattavalle Toppilansaaren asuinalueelle uusi koulu on ollut tervetullut. Ennen uusiin tiloihin muuttoa kristillinen koulu toimi reilun vuosikymmenen entisen Välivainion koulun tiloissa.

Koulun rehtori Mikko Saukkonen kertoo, että muuton myötä oppilasmäärä kasvoi noin neljälläkymmenellä.

Sali täynnä ihmisiä istuu tuoleissa ja katsoo puhetta pitävää miestä.

Kristillisen koulun rehtori Mikko Saukkonen (edessä) juonsi uuden koulun vihkiäisjuhlan.

Tällä hetkellä oppilaita on 203, mutta koulua ylläpitävällä Oulun kristillinen kasvatus ry:lle on myönnetty opetuslupa maksimissaan 500 oppilaalle.

– Tavoitteena on, että tulevaisuudessa koulu olisi ”kaksisarjainen”, eli jokaista vuosiluokkaa olisi kaksi kappaletta, kertoo koulun suunnittelu- ja rakennusvaiheen aikana rehtorina toiminut Petri Ojala.

Asuntomessut tuovat lisää asukkaita alueelle

Läheinen Hartaanselänranta on valtakunnallisten asuntomessujen alue vuonna 2025. Myös messut lisäävät todennäköisesti alueen asukasmäärää ja sen myötä kasvaa tarve uusille luokkatiloille. Koulurakennuksesta puuttuu myös sisäliikuntasali, ja osa liikuntatunneista pidetään Nallisportin tiloissa.

Tyhjä luokkahuone, jossa pulpetteja, päädyssä puupintaisella seinällä liitutaulu ja reunalla valkoisia kaappeja.

Yläkoululaisten kemian ja fysiikan tuntien luokka.

Oulun kristillinen kasvatus ry valmistelee hakemusta asemakaavamuutokselle. Laajentumistilaa olisi viereisellä tontilla, jolle on olemassa jo suunnitteluvaraus.

– Nykyisen tontin neliöt on käytetty. Kaava pitäisi saada muutettua niin, että tontit yhdistettäisiin. Ne ovat olleet aiemmin yhtä kokonaisuutta, kertoo Oulun kristillinen kasvatus ry:n puheenjohtaja, koulun opettajakuntaan kuuluva Tapio Pokka.

Naapuritontilla sijaitseva punainen puutalo ulkorakennuksineen sen sijaan ei kuulu laajentumissuunnitelmiin.

Koulu toimii tiloissa vuokralaisena ja myös tontti on kaupungin vuokratontti. Kaavamuutoksen haussa yhdistys tekee yhteistyötä niin tontin omistavan kaupungin kuin tilat omistavan yksityistahon kanssa.

Koulussa kunnioitetaan kaikenlaisia vakaumuksia

Oulun kristillinen koulu on tehnyt yhteistyötä alueen asukasyhdistysten ja muiden tahojen kanssa rakennusvaiheesta alkaen.
Keskustelussa on pohdittu, miten tila saataisiin parhaiten palvelemaan alueen asukkaita.

– Koulun tiloja voidaan käyttää myös tapahtumapaikkana ja alueen toimijoiden kokoontumistilana. Pihan urheilukentän käyttöön on ollut myös kiinnostusta, Mikko Saukkonen kertoo.

Oulun kristillinen koulu ei ole perinteinen kunnallinen lähikoulu, vaan sinne haetaan erikseen. Moni oppilas kulkeekin koulussa naapurikunnista. Uuden koulun myötä on huomattu, että lähialueilta on tullut yhä enemmän oppilaita.

Tapio Pokka iloitsee siitä, että kristillisyys ei pelota.

– Toiminnan tapoja ja arvoja kehitetään yhdessä kotien ja oppilaiden kanssa. Kunnioitamme erilaisia vakaumuksia, myös muita kuin kristillisiä, hän painottaa.

 

Oulun kristillisen koulun arvoja

  • ihmisarvo, vastuullisuus, laupeus ja lähimmäisenrakkaus
  • rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja armollisuus
  • turvallisuus ja yhteisöllisyys
  • kunnioitus, luottamus ja kiitollisuus
  • katsomustietoisuus
Lähde: Koulun opetussuunnitelma

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää