Väisänen on pinnalta kepeä

Väisänen tarjoilee lauluissaan elämänmakuisia tarinoita, joista löytyy kepeän pinnan alta ihmiselon isoja asioita.

Taiteilijanimen Väisänen takana on haukiputaalaislähtöinen Tomi Väisänen.

Kuplettilaulaja Väisänen on pohtinut viime päivinä soittolistaa seuraavalle keikalleen. Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina hän esiintyy Pyhän Luukkaan kappelissa Linnanmaalla. Kyseessä on ensimmäinen keikka kirkollisessa miljöössä.

– Olen miettinyt aika pitkään, mitkä kappaleet voisivat sopia ja miksi, draaman kaarta unohtamatta. Onneksi minulla on paljon kappaleita, joista valita.

Haukiputaalla varttunut Väisänen keikkaili nuorempana bändien kanssa lähinnä baareissa. Nykyisin hän esiintyy pääosin yksin kitaran kanssa. Kun kokoonpanossa on muita, taiteilijanimi vaihtuu Väisäsestä muotoon Väisänen jne.

Omien laulujen tekoon Väisäsen sysäsi elämänmuutos. Hengittääkö se -teksti syntyi tuoreen isän ajatuksista.

Kuolema ja tuonpuoleinen livahtavat teksteihin Väisäsen mukaan huomaamatta. Esimerkiksi Virasto-niminen kappale sai alkunsa siitä, kun hän kuuli radiossa puhuttavan kuoleman rajakokemuksista.

Esiintyessään Väisänen kertoo aistivansa yleisön tunnelmia. Soittolista voi muuttua hetken mukaan. Hän arvostaa sitä, että ihmiset keskittyvät kuuntelemaan ja kommentoimaan kappaleita.

Esikuvikseen Väisänen nimeää sanoittajista Junnu Vainion ja Juice Leskisen. Kirjailijoista Veikko Huovisen ja Arto Paasilinnan tyyli viehättää häntä.

– Päällisin puolin heidänkin tekstinsä vaikuttavat huumorilta, mutta niissä käsitellyt asiat ovat todella isoja.

  • Väisänen lauantaina 2.3. klo 19 KappeLivessä, Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7, Oulu). Vapaa pääsy.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää