Vaivattomasti vihille helmikuussa

Oulun tuomiokirkossa vihitään pareja 25.2., Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa Suurin niistä on rakkaus -hääiltaa vietetään 22.2.

Pari kävelee pitkin Oulun tuomiokirkon käytävää vihittäväksi

Naimisiin mieliville on tarjolla valmiit puitteet, kun Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Kempeleen seurakunta järjestävät vihkihetket helmikuussa.

Kempeleessä Suurin niistä on rakkaus -hääiltaa vietetään helposti muistettavana päivämääränä eli 22.2. Seurakuntapastori Niko Salminen vihkii tuolloin pareja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa kello 17–20.

Oulun tuomiokirkossa tuomiokirkkoseurakunnan papit saattelevat pareja avioliiton satamaan 25.2. kello 14–19.

Kempeleessä parit saavat videoinnin ja hääkakun

– Monia juhlia on viime aikoina siirretty tai peruttu kokonaan. Me halusimme tarjota mahdollisuuden avioitua kauniilla tavalla ja vähällä vaivalla, kertoo Niko Salminen.

– Tämä on tapa tuoda ihmisille toivon ja rakkauden sanomaa.

Kempeleessä pareille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan vihkimisen videointiin ja hääkuvaan. Mukaansa pari saa hääkakun.

Salmisen mukaan tilaisuuteen on jo ilmoittautunut joitakin pareja. Pastori kertoo iloitsevansa ihmisten halusta sitoutua toisiinsa.

– Korona-aika on opettanut, kuinka tärkeitä läheiset ihmissuhteet ovat. Ihmiset kaipaavat pysyvyyttä.

Oulussa on ollut yhteisiä vihkihetkiä yli 10 vuoden ajan

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa neljä kertaa vuodessa järjestettävät vihkihetket ovat jo perinne. Kappalainen Ari-Pekka Metso on ollut niissä mukana alusta eli vuodesta 2009 lähtien.

– Ensimmäisinä vuosina pareja tuli valtavasti ja ympäri Suomea. Viime aikoina vihittävien määrä on vakiintunut kymmenen parin kieppeille ja parit ovat Oulusta ja lähikunnista.

Metson mukaan vihkihetkissä on aina erityisen hyvä tunnelma.

– Niissä korostuu itse asia eli vihkiminen. Alttarille astelee niin nuoria pareja, pienten lasten vanhempia kuin heitä, jotka ovat saattaneet olla yhdessä vuosikymmeniä.

Tuomiokirkkoseurakunta tarjosi ennen koronaa pareille hääkakkukahvit, mutta tapa on ollut viime aikoina tauolla.

– Uskon, että kahvia tarjotaan taas kun koronatilanne selkiytyy.

Kempeleen Suurin niistä on rakkaus -hääiltaan voi ilmoittautua seurakunnan kotisivujen kautta. Oulun tapahtumaan ilmoittaudutaan soittamalla tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastoon p. 08 3161 310. Vihille pääsemiseksi tarvittava esteettömyystodistus on hankittava viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää