#YHDESSÄ2022-tapahtuman liput ovat myynnissä

Toukokuussa Oulussa järjestettävässä kaupunkifestivaalissa on tarjolla yli 70 ajankohtaisohjelmaa teemalla Kuuntelen. Ymmärrän. Kunnioitan.

Yhdessä 2022

Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän järjestämän kaupunkifestivaalin tapahtumapaikat sijoittuvat Oulun keskustaan ja sen ympäristöön. Maksulliset tapahtumat keskittyvät teatteriin, maksuttomat tuomiokirkkoon. Lisäksi tapahtumapaikkoina ovat Rotuaari, seurakuntatalo, Franzeninpuisto.

Lippu maksullisiin tapahtumiin yhdeksi päiväksi maksaa 64 euroa, kahdeksi päiväksi 128 euroa. Lisäksi ohjelmassa on kolme erillismaksullista konserttia. Lisätietoa tapahtumista osoitteessa kirkkopaivat.fi.

Maksullisen ohjelmakokonaisuuden lisäksi tapahtumaan kuuluu runsas maksuton jumalanpalvelus- ja hartausohjelma sekä värikäs kulttuuritarjonta katu- ja puistotapahtumineen. Ohjelmaa on myös lapsille ja nuorille.

Keskustelua vastuusta ja tulevaisuudesta

Perjantaina 20. toukokuuta Avajaispaneelissa keskiöön nousevat sukupolvien yli ulottuva vastuu sekä länsimaisen elämäntapamme kestävyys, kun ministeri Tytti Tuppurainen ja kansanedustaja Juha Sipilä asettuvat piispa Jukka Keskitalon johdattamaan keskusteluun.

Vastuuteema jatkuu Ympäristöaktivismi-ohjelmassa, jossa kysytään, hyväksyykö kirkko luontokadon ja hillitsemättömän ilmastonmuutoksen vaieten. Saako lakia rikkoa? Kriittisessä keskustelussa piispa Mari Leppänen sekä ympäristöaktiiveina tunnetut henkilöt.

Milleniaalit ja kirkko -ohjelma tutkii, miten Y- ja Z-sukupolvien näkemykset elämänkaaresta ja yhteisöllisyydestä poikkeavat siitä, mitä kirkossa on oletettu. Miten avataan ovet milleniaaleille, niin että vanhemmatkin sukupolvet tunnistavat kirkon yhä omakseen?

Sanan voimalla kohti parempaa -keskustelussa kohtaavat kaksi ikonista tienraivaajaa: Presidentti Tarja Halosen ja emeritapiispa Irja Askolan polut eivät aina ole olleet kevyitä. Lasikattojen rikkojat paljastavat, tekeekö haukku haavan myös johtajaan.

Lähetystyön ajankohtaiset kuulumiset avaa Kirkon mission kohtalonkysymykset, jossa mukana Lähetysseuran kumppanikirkon edustaja, piispa Gulle Tansaniasta.

Kielen, arvojen ja toiminnan merkityksestä

Lauantaina 21. toukokuuta pohditaan, miten Miten kirkon digiloikka on onnistunut – noin niin kuin omasta mielestä ja erityisesti jumalanpalveluselämän näkökulmasta? Asiaa tarkastelemassa viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala, kirkkoherra Jari Kemppainen Pälkäneeltä sekä kanttori Olli Kinnunen.

Mustassa laatikossa piispa Teemu Laajasalo marssittaa estradille taatusti ajankohtaisen teeman taatusti ajankohtaisten vieraiden kanssa! Onko aiheena Ukraina vai jo jokin aivan muu ajankohtaisista ajankohtaisin ilmiö?

Legendaksi nousseet emerituspiispa Eero Huovisen isännöimät Kirkkopäivien arvokeskustelut arvovieraineen ovat olleet tapahtuman suosituimpia ja odotetumpia ohjelmia. Tämä perinne jää nyt historiaan, kun emerituspiispa siirtyy itse toiselle puolelle pöytää. Eero Huovista haastattelee piispa Jari Jolkkonen.

Lähetystyöstä ja kansainvälisyydestä kiinnostuneille löytyy ohjelmaa tuomiokirkosta. Muun muassa Mielen kielen – tarinoita ihmisyydestä -ohjelmassa pohditaan äidinkielen ja omakielisen Raamatun merkitystä. Tarinat todentuvat saamelaisten, viittomakielisten, lua- ja lomwekansojen sanoilla. Mukana muun muassa Wimme SaariSara Keränen sekä Riikka-Maria ja Tomas Kolkka Thaimaasta.

Luottamushenkilöille on oma seminaari

Kirkkopäivä-viikonloppu on mainio tilaisuus koota yhteen kirkon luottamusväkeä maanlaajuisesti. Lauantai-aamupäivän Luottamushenkilöseminaarissa osanottajat pääsevät mukaan keskusteluihin ohjatuissa ryhmissä. Mukana myös emerituspiispa Björn Vikström sekä Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Keskustelu jatkuu Kirkon tulevaisuus tehdään nyt -tilaisuudessa. Miten ja miksi asettua ehdolle seurakuntavaaleissa? Raakaa faktaa ja aukiselitettyä todellisuutta tunnin tykityksen verran. Lavalla seurakuntavaalien kampanjaviestinnän projektipäällikkö Liisa Toivonen sekä projektikoordinaattori Annmari Salmela sekä stand up -koomikko Eeva Vekk.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää