Yhteisötila Toivon toiminta laajentuu Asemakadulla, uudet ideat tervetulleita

Yhteisötila Toivossa kokoontuu torstaisin ryhmä, jossa voi viettää kahvihetken yhdessä toisten kanssa ja samalla keventää mieltään. Mitä muuta Caritas-Säätiön toimintaa kodikkaassa paikassa voisi olla?

Matleena Keränen ja Marja-Leena Tahkola

Millaista toimintaa kaipaat ikääntyneille Oulussa?

Tätä kysyvät yhteisötila Toivosta Matleena Keränen ja Marja-Leena Tahkola.

Asemakadulla – lähellä rautatieasemaa – sijaitseva Caritas-Säätiön tila avasi ovensa vajaa vuosi sitten kesällä, mutta viranomaisten koronaohjeistukset ovat rajoittaneet Toivon toimintaa.

Nyt rajoitukset on purettu ja Keränen ja Tahkola toivovat, että ikäihmiset uskaltaisivat hiljalleen lähteä kodeistaan liikkeelle.

– Arkuutta tulla muiden pariin on varmasti yhä, mutta uskomme, että yhteinen toiminta toisi jaksamista arkeen, naiset sanovat.

Kun pääsee keskustelemaan, mieli keventyy

7. huhtikuuta yhteisötilassa alkaa uusi Toivon keskusteluryhmä ikäihmisille.

– Torstaisin kello 13 alkavassa ryhmässä voi viettää kahvihetken yhdessä toisten kanssa ja samalla keventää mieltään, mikäli jokin asia omassa arjessa askarruttaa, Tahkola kertoo + 65-vuotiaille tarkoitetusta keskustelutuokiosta.

– Maanantaisin kello 14–15 Toivon pisteessä pääsee tapaamaan muita ikäihmisiä ja kuulee tietoa ajankohtaisista asioista,

Keränen kertoo vielä yhden esimerkin yhteisötilan uudistuvasta tarjonnasta.

– Toivossa on käytössä tietokone, jota voi käyttää joko itsekseen tai yhdessä työntekijän kanssa.

Jos omat digitaidot loppuvat kesken

Moni ikäihminen kaipaa digitalisoituneessa yhteiskunnassa vinkkejä älypuhelimen tai tietokoneen käyttöön. Caritas-Säätiön Digijelppari-toiminta on tuonut ikäihmisten tietotekniikan pulmiin apua jo useamman vuoden ajan.

Kun henkilökohtainen digiopastus alkoi 2019, selvisi nopeasti, että vapaaehtoisten tarjoama tuki on kysyttyä.
Jelpparit jatkavatkin digiauttamista edelleen, mistä Keränen ja Tahkola iloitsevat.

Alusta saakka yhteisötila Toivoon ovat houkutelleet väkeä esimerkiksi pastorin päiväkahvit -keskusteluhetki Miia Jokirannan kanssa sekä miesten omat illat.

Myös kanttori Taina Voutilaisen vetämät laulutuokiot – joihin on voinut osallistua myös verkon välityksellä – ovat kiinnostaneet.

Ideoita yhteisötila Toivon uudesta toiminnasta voi soittaa Matleena Keräselle, p. 044 7340 302.

Toivo-tilan kaikesta toiminnasta saa lisätietoa Matleena Keräseltä, Caritas-Säätiön verkkosivuilta (www.caritas-saatio.fi) ja säätiön Facebook-sivuilta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää