Yhtymäjohtaja Pekka Asikainen valittiin kenttäpiispaksi

Pekka Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kesäkuun alussa. Kenttäpiispuus on viiden vuoden määräaikainen virka. Oulun seurakuntayhtymään etsitään nyt uutta yhtymäjohtajaa.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi. Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kesäkuun alussa. Kenttäpiispan virka on viiden vuoden määräaikainen virka. 

Pekka Asikainen on ylpeä siitä, että hän voi liittyä arvostamaansa sotilaspappien rivistöön Puolustusvoimien palvelukseen.

– Minulla on kiitollinen mieli seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja koko verkostoa kohtaan. Yhteistyö tai paremminkin yhteinen työ on ollut erinomaista tämän alueen ihmisten parhaaksi.

Asikainen arvostaa sitä, että kenttäpiispan tehtävä Puolustusvoimissa on valtakunnallinen ja kansainvälinen.

 

Suomen NATO-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään.

 

– Suomen NATO-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään. Teen parhaani tulevassa tehtävässä. Yhteinen työ jatkuu joka tapauksessa. 

Asikainen on sotilasarvoltaan reservin majuri ja käynyt sekä alueellisen että valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Hänellä on teologian ja filosofian tohtorin tutkinnot, ja hän on toiminut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä. Hän on valtion virkamies ja kenraalikuntaan kuuluva erikoisupseeri, joka vastaa puolustusvoimissa hengellisen ja henkisen tuen antamisesta ja yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. 

Virkansa puolesta Asikaisella on jatkossa läsnäolo- ja puheoikeus piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa. Nimityksen myötä Oulun seurakuntayhtymään tulee avoimeksi yhtymäjohtajan virka.

 – Toivon, että saamme paljon hyviä hakijoita Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi.

=> Kommentoi uutista täällä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää