Yksinhuoltajien vertaistapaamiset siirtyivät Tuiraan

LapsiArkki-illoissa on tarjoilla lastenhoito, mikä antaa vanhemmille mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia. Kokoontumisia järjestetään Tuiran kirkolla kerran kuussa.

Yhden vanhemman perheille tarkoitettu Olohuone muutti vuoden alussa Pyhän Luukkaan kappelilta Tuiran kirkolle ja vaihtoi nimensä LapsiArkiksi.

Vertaistukiohjaaja Hanna Tamminen ja diakonissa Satu Pesonen kertovat, että kohtaamispaikalle on tarvetta. Tamminen muistelee aikaa, jolloin oli itse eronnut ja sai voimia ja tukea samaa kokeneilta.

– Vertaistuki on parasta tukea. Kun taustalla on samansuuntaisia kokemuksia, on myös ymmärrys siitä, mitä toinen tuntee: ihan käytännön asioista ja niiden hoidosta tunnepuoleen, Tamminen kertoo.

Vertaistuessa jaetaan arjen iloja ja suruja

Tamminen aloitti vertaistukiohjaajana viime syksynä.

– Yleensä kokoontumisissa jutellaan esiin nousevista asioista. Ne voivat koskea ihan mitä aihetta vain. Välillä voidaan ottaa jokin teema ja luoda keskustelua sen ympärille.

 

Ihan arkisten asioiden ja kuulumisten läpikäynti on parasta tukea.

 

– Ajattelen, että arjen jakaminen, ihan arkisten asioiden ja kuulumisten läpikäynti on parasta tukea. Aika pian huomaa, että meillä kaikilla on ihan samat ilot ja surut, pohtii Tamminen.

Kevään aikana LapsiArkkiin on tulossa myös vierailijoita Parasta lapsille ry:stä, Mannerheimin lastensuojeluliitosta sekä Vanhempain Akatemiasta.

Lastenhoito tarjoaa hengähdystauon

Satu Pesonen kertoo, että toiminta on kehittynyt Yhden vanhemman perheiden liiton ja Kirkkohallituksen yhteisen hankkeen pohjalta. Pesosen mukaan toiminta voi olla hyvin erilaista eri paikoissa ja paikkakunnilla.

– Meillä tämä on vanhemman ja lasten yhteinen juttu. Teemme yhteistyötä Oulun Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry:n kanssa. Yhdistyksestä tulee iltoihin lastenhoitajia pitämään huolta lapsista: leikittämään, pelaamaan, askartelemaan.

Vanhemmat saavat viettää aikaa keskenään ja samalla pienen hengähdystauon arkeen.

 

Illan päätteeksi syömme yhdessä iltapalaa.

 

– Illan päätteeksi syömme yhdessä iltapalaa, sekin on kiva juttu, yksi homma vähempänä kodin iltatoimista, kuvaa Pesonen.

LapsiArkki on tarkoitettu oululaisille yhden vanhemman perheille, ja sinne voi tulla ilmoittautumatta.

– Täällä voi käydä kerran tai olla mukana vaikka joka kerta. Kävijämäärä vaihtelee. Mitään ”pääsyvaatimuksia” ei yksinhuoltajuuden lisäksi ole. Saa tulla kuuntelemaan, juttelemaan, ihan vain olemaan ja kahvittelemaan.

  • LapsiArkki kokoontuu kerran kuukaudessa Tuiran kirkolla (käynti Maininkisalin ovesta). Seuraava kerta to 16.2. klo 17.30–19.30. Lisätietoa 050 433 4097 tai satu.h.pesonen@evl.fi.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää