Yrittäjät saavat uusia kuuntelijoita

Uusi puhelinpalvelu auttaa oululaisyrittäjiä, jotka kaipaavat kuuntelijaa. Palvelu syntyi nopeasti, sillä koronaviruksesta aiheutuva kriisi on iskenyt lujasti yrityksiin.

Oulun seurakunnat ryhtyvät palvelemaan yrittäjiä uuden puhelinpalvelun välityksellä.

Ensi maanantaisin kello 18–21 päivystää pelkästään yrittäjien yhteydenotoille tarkoitettu auttava puhelinlinja.

Puhelinpalvelu tarjoaa yrittäjille keskusteluapua. Puhelimeen vastaavat henkilöt tuntevat yrittäjyyttä omakohtaisesti, kertoo Oulun seurakuntien Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Mari Tuokkola.

– Päivystäjät tietävät, että koronaviruksesta syntynyt kriisi iskee voimalla moniin yrityksiin. Kiellot, suositukset ja rajoitukset pitävät ihmiset kodeissaan, poissa palveluiden ääreltä. Tästä huolimatta kulut juoksevat, toteaa Tuokkola, jolla itselläänkin on kokemusta yrittäjyydestä.

Tuokkolan mukaan puhelinpäivystäjiä löytyi nopeasti Kirkon keskusteluavun Palvelevassa puhelimessa toimivien päivystäjien joukosta.

Tuokkola kertoo, että yrittäjäpuhelimen päivystäjillä on myös tietoa palveluista, joista yrittäjä voi hakea apua esimerkiksi talousongelmiinsa.

Uutta puhelinpalvelua on suunniteltu yhdessä Pohjois-Pohjaanmaan Yrittäjien kanssa.

Mieltään voi huojentaa halutessaan nimettömänä

Vaikka uusi palvelu on paikallinen – pääsääntöisesti oululaisyrittäjille tarkoitettu – toimii se valtakunnallisen Kirkon keskusteluavun Palvelevan puhelimen periaatteilla. Se tarkoittaa, että päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia ja koulutettuja vapaaehtoisia.

Keskusteluapuun kuuluu myös luottamuksellisuus ja anonyymius. Palveluun voi siis halutessaan soittaa nimettömänä, Tuokk0la tarkentaa.

Yrittäjille suunnattu keskustelulinja päivystää maanantaisin aina samaan aikaan, kello 18–21.

Tuokkola toivoo, että yrittäjät tarttuvat mahdollisuuteen helpottaa omaa oloaan soittamalla yrittäjäpuhelimeen.

– Tiedän, että moni sinnittelee viimeiseen asti yksikseen, mutta kannustan yhteydenottamiseen.

Palvelu on maksuton, mutta matkapuhelinoperaattori veloittaa puheluista liittymäsopimuksen mukaisen hinnan.

Yrittäjät voivat ottaa yhteyttä myös Oulun seurakuntien työpaikkatyöstä vastaaviin Riku-Matti Järveen (p. 040 515 7315, riku-matti.jarvi@evl.fi) ja Juha Valppuun (p. 044 316 1423, juha.valppu@evl.fi).

Kirkon keskusteluapu päivystää joka ilta

Uusi palvelu päivystää vain kerran viikossa, mutta Tuokkola muistuttaa, että Kirkon keskusteluapu päivystää joka ilta kello 18–24. Sinne voivat  soittaa kaikki, jotka kaipaavat kuuntelijaa.

Kirkon keskusteluapua on lisäksi tarjolla palvelevassa chatissa ja netissä.

– Myös seurakuntien diakoniatyö palvelee ihmisiä eri tavoilla, muun muassa taloudellisissa avustusasioissa, Tuokkola kertoo. Hän neuvoo ottamaan yhteyttä oman seurakunnan diakoniatyöntekijöihin.

Lyhyesti:

  • Oulun seurakuntien yrittäjäpuhelimen numero on 040 6194194. Keskustelulinja päivystää maanantaisin aina samaan aikaan, kello 18–21.
  • Operaattori veloittaa puheluista liittymäsopimuksen mukaisen hinnan.
  • Kirkon keskusteluavusta – Palvelevasta puhelimesta, chatistä ja netistä – lisää tietoa www.kirkonkeskusteluapua.fi

(Juttua on päivitetty 15.4. klo 17.30: lisätty Riku-Matti Järven ja Juha Valpun yhteystiedot)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää