Gallup: Mikä houkutteli Ouluun Kirkkopäiville?

Seinäjokista henkilöstöpäällikköä Heli Lavilaa kiinnostaa Oulun Kirkkopäivien ohjelmassa päävalmentaja Markku Kanervan ja yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen puheenvuorot muutosjohtamisesta.

Oulussa alkoi tänään Kirkkopäivät, joiden aiheena on #YHDESSÄ2022. Tapahtumaviikonlopun aikana (20–22.5.) on tarjolla yli 70 ohjelmaa kuten ajankohtaisia keskusteluja, konsertteja, katu- ja puistotapahtumia sekä jumalanpalveluksia ja hartauksia.

Kysyimme perjantaiaamuna Oulun teatterin ala-aulaan pystytetyllä infopisteellä, mikä houkutteli ihmisiä tulemaan Kirkkopäiville pitemmänkin matkan takaa.

– Reissasimme Ouluun työporukalla. Olemme tottuneita lähtijöitä Kirkkopäiville, ja itse innostun ilmoittautumaan mukaan ja vasta sitten tutustuin tarkemmin päivien ohjelmaan.

– Minua ohjelmassa kiinnostivat puheenvuorot muutosjohtamisesta. Olen tekemisissä aiheen kanssa koko ajan ja ymmärrän, että henkilöstöpäällikkönä tehtäväni on tukea ihmisiä muutoksien keskellä.

– Muutos on matka, jonka varrella jokainen tarvitsee tukea. Siksi haluan kuulla aiheesta lisää.

Heli Lavila, Seinäjien seurakunnan henkilöstöpäällikkö

Heli Lavila

– Toimin juontajana tilaisuudessa, jonka aiheena on kirkon mission kohtalonkysymykset.  Ohjelmassa pohditaan kirkkojen uudistumista. Yhä useampi suomalainen on vieraantunut kirkosta. Siksi pitää puhua, miten kirkkojen ovet pidetään aiempaa leveämmin auki ja miten kirkko muuttuu paikaksi, jossa jokainen pääsee palvelemaan muita omilla lahjoillaan.

– Meidän työntekijöiden on opittava paremmin kutsumaan ihmisiä mukaan. Kaikilla on lahja ja lahjoja, joita voimme hyödyntää seurakunnissamme.

– Piispa Andrew Gulle kertoo tuossa tilaisuudessa kirkon kasvusta Tansaniassa.

Elina Hellqvist, Kirkon lähetystyönkeskuksen johtaja

Elina Hellqvist

– Johtamisaihe kiinnostaa minua. Aihe on loistava. Muihinkin tilaisuuksiin osallistun, mutta se selviää myöhemmin. Kirkkopäivien ohjelmatarjonta on runsasta ja hyvää.

– Pandemian jälkeen tuntuu vapauttavalta tavata ihmisiä. On todellakin hienoa olla liikkeellä ihmisten seassa.

Jorma Viitala, Oulun seurakuntien luottamushenkilö

Jorma Viitala

=> Lisätietoa ohjelmasta löytyy täältä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää