Kolumni: Kaukovainio sai lahjan

Karjasillan seurakunta kutsuu kaukovainiolaisia ideoimaan seurakunnan saaman testamentin varojen käyttöä alueen hyväksi.
– Kiitoksemme ei enää tavoita heitä, mutta kiitollisia saamme todellakin olla, Eero Hyytinen kirjoittaa.

Viime vuonna Karjasillan seurakunnassa koettiin poikkeuksellinen tapahtuma. Kaukovainiolla pitkään asunut lapseton aviopari oli testamentannut koko huomattavan omaisuutensa Karjasillan seurakunnalle ”Kaukovainion kappelin hyväksi”. Oulun seurakuntien historiassa tuskin on pitkään aikaan koettu vastaavaa, ainakaan tässä mittakaavassa.

Kaukovainion kappelia ei enää ole, mutta testamentin tarkoitusta ryhdytään toteuttamaan käyttämällä testamenttirahaston tuottoa Kaukovainion alueen ja ihmisten hyväksi.

Suunnitteilla on monenlaista yhteistyötä koulujen, vanhusten palvelutalojen, asukasyhdistyksen ja muiden toimijoiden sekä maahanmuuttajien kanssa. Ehkä jo lähitulevaisuudessa varoilla hankittava soppatykki höyryää Kaketsulla.

Seurakunta tulee toivottavasti näkymään entistä enemmän alueen asukkaiden elämässä. Testamentin tuotolla voimme mahdollisesti olla mukana jossakin alueen hyväksi toteutettavassa suuremmassa hankkeessa.

Karjasillan seurakunta kutsuu kaukovainiolaisia ideoimaan testamenttivarojen käyttöä. Käytännön työstä vastaa Karjasillan-Kaukovainion alueneuvosto, johon parhaillaan etsitään jäseniä alkaneelle nelivuotiskaudelle.

Voimme vain arvailla, mikä sai kaksi vanhusta lahjoittamaan koko omaisuutensa seurakunnan toimintaan. Varmasti he ovat kokeneet seurakunnan ja sen toiminnan läheiseksi ja tärkeäksi. Kiitoksemme ei enää tavoita heitä, mutta kiitollisia saamme todellakin olla.

Lahjoitus pistää miettimään myös sitä, miten voisimme saada yhä useamman ihmisen kokemaan seurakunnan toiminnan tärkeäksi. Pienikin teko ja rinnalla kulkeminen saattaa merkitä todella paljon ja parhaimmillaan kääntää koko elämän suunnan kohti valoa ja toivoa.

Toivomme, että testamenttilahjoituksen turvin tehtävä työ auttaa yhä useampia näkemään, että kristillisen sanoman äärellä olemme kaikki lahjan saajia.

Kirjoittaja on Karjasillan seurakuntaneuvoston ja Oulun yhteisen kirkkovaltuuston jäsen


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää