Kolumni: Uskottu, toivottu, rakastettu nuori

”Suurin kirkosta eroamisen syy tuntuu olevan se kokemus, ettei seurakunta tarjoa mitään. On helppo äänestää jaloillaan, mutta se ei todellakaan ole tie muutokseen”, kannustaa Jenna Valtonen.

Nuori! Eikö seurakunta tarjoa sinulle mieleistäsi toimintaa? Tai haluatko kenties varmistaa, että sama laatu on ja pysyy? Sitten seurakuntavaalit ja niissä äänestäminen ovat sinua varten!

Seuraava osio voi kuulostaa hieman tylsältä, mutta yritän selittää sen lyhyesti.

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein, ja niissä valitaan äänestyksen avulla luottamushenkilöt, jotka muodostavat seurakuntaneuvoston.

Seurakuntaneuvosto päättää esimerkiksi siitä, mihin seurakunnan rahoja käytetään, ketä valitaan työntekijöiksi ja minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään. Lisäksi he päättävät seurakunnan kirkollisveroprosentista, rakennushankkeista, avustuksista, uusista viroista, seurakunnan toiminnan painotuksista sekä seurakunnan tilojen käytöstä.

He siis suunnittelevat, ohjaavat ja kehittävät seurakunnan toimintaa monella eri tavalla. Ehdolle voi asettua konfirmoitu ja täysi-ikäinen seurakunnan jäsen omassa kotiseurakunnassaan.

 

Tiesitkö, että toisin kuin vaaleissa yleensä, seurakuntavaalien äänestysikäraja on 16 vuotta?

 

Tiesitkö, että toisin kuin vaaleissa yleensä, seurakuntavaalien äänestysikäraja on 16 vuotta? Tähän tehtiin muutos kirkolliskokouksessa vuonna 2007, ja eduskunta hyväksyi muutoksen. Vuoden 2010 seurakuntavaalit olivat teemaltaan tästä syystä Ensimmäinen kerta.

Muutosta ikärajaan perusteltiin sillä, että nuorten nimenomaan halutaan kiinnostuvan seurakunnan toiminnasta ja vaikuttavan siihen. Tämän vuoden teema on Uskottu, toivottu ja rakastettu. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään.

Kirkko siis haluaa tosissaan kuulla teidän äänenne, nuoret. Suurin kirkosta eroamisen syy tuntuu olevan se kokemus, ettei seurakunta tarjoa mitään. On helppo äänestää jaloillaan, mutta se ei todellakaan ole tie muutokseen.

Nuori, käytä siis äänioikeuttasi! Tarkista, ketä ehdokkaita sinun seurakuntasi alueella on ja äänestä! Äänestäminen on pienin ja helpoin askel muutokseen. Kenties ehkä haluaisit asettua itse ehdolle seuraavissa vaaleissa?

Kirjoittaja on Tuiran seurakunnan vs. nuorisotyönohjaaja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää