Kirkosta valo itsemmekin tuntemiseen - mistä kirkon päätöksentekoon?

”Jeesus on kirkon Herra ja Hänen sanansa tulee olla ohjenuorana aina päätettäessä kirkon asioista”, muistuttaa Martti Hannula kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuuston jäsenten vaalien alla.

Moni seurakuntalainen kyselee: ”Kyllä minä Jumalaan uskon, mutta en ymmärrä, mitä tekemistä sillä Jeesuksella on asian kanssa.” Tähän ja vastaaviin ihmisen isoihin kysymyksiin vain Kristuksen kirkolla on vastaus: Ilosanoma Jeesuksesta, Vapahtajasta.

Matemaatikkona ja uskovana filosofina tunnettu Blaise Pascal hoksauttaa, mikä ero on elää ilman Jeesusta tai Hänen yhteydessään: Vain Jeesuksen kautta voimme tuntea Jumalan, mutta vain hänen kauttaan voimme tuntea myös itsemme ja elämän tarkoituksen. ”Jeesuksen Kristuksen ulkopuolella ollen emme tiedä, mitä on elämämme, mitä kuolemamme, kuka on Jumala, mitä me itse.”

Pascal jatkaa: ”Näin me ilman Raamattua, jonka yksinomaisena kohteena on Jeesus Kristus, emme tiedä mitään, ja näemme Jumalan luonnossa ja omassa luonnossamme pelkkää hämäryyttä ja sekasortoa.”

Pascalin selkeä, ehkä kärjistettykin, ilmaisu antaa valoa myös kirkon päätöksenteolle. Kun kyse on Luojan ja ihmisen välisistä suhteista, voi kirkko luottaa vain omiin lähtökohtiinsa eikä se voi ottaa mallia vain hämärästi näkevästä maallisesta päätöksenteosta. Koska Jumala on Rakkaus, on myös selvää, kumpi toiminta nousee todellisesta rakkaudesta: Jumalan sanan mukainen vai siitä piittaamaton.

Jeesus on kirkon Herra ja Hänen sanansa tulee olla ohjenuorana aina päätettäessä kirkon asioista. Niinpä hiippakuntamme lähes 1200 vaaleilla valittua kirkon luottamushenkilöä ovat tärkeällä paikalla, kun he 13.2. äänestävät edustajia kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon.

Kirjoittaja on entisenä seurakunnan luottamushenkilönä usein punninnut kenelle äänensä antaa

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää