Pääkirjoitus: Ajasta ja paikasta riippumatta
Kirkon pitää mennä sinne, missä ihmiset ovat. Ja missä sitä nykyään ollaan enemmän kuin puhelimella, muistuttaa Kati Jurkko.
Kesken aamupalan puhelin kilahtaa uuden viestin merkiksi. Vilkaisen kelloa, se on puoli kahdeksan. Tiedänkin, mikä viesti siellä odottaa ja minua jo vähän hymyilyttää, kun tartun kännykkään.
Tämän päivän sana on Psalmien 28. luvusta. Luen sen kännykän näytöltä, ja aihe kiinnostaa minua niin paljon, että klikkaan kyseisen raamatunkohdan auki ja luenkin vähän enemmän kuin kaksi jaetta.
Pipliaseuran kännykkäsovelluksen kautta olen kohta kaksi vuotta lukenut Raamattua vähän joka päivä. Päivän sanan saapuminen on yhtä tärkeä kuin päivän lehti – jonka senkin luen kännykästä.
Päivän sanan saapuminen on yhtä tärkeä kuin päivän lehti – jonka senkin luen kännykästä.
Päivän sana tuottaa minulle aina iloa, ja olen usein aamiaisseurueelleni tai päivän aikana muillekin tapaamilleni henkilöille halunnut sen lukea. Toisinaan saamme siitä hyvät ja syvälliset keskustelut aikaiseksi, mitä ei varmasti tapahtuisi ilman sovellusta. Saatan myös keskustelussa ottaa päivän sanan puheeksi, jos se mielestäni sopii teemaan.
Koronaepidemia on aiheuttanut digiloikan myös kirkossa. Oulussa digitaaliset palvelut ovat olleet jo ennestään hyvät, mutta viimeistään nyt seurakuntalaiset ovat ne löytäneet.
Esimerkiksi sunnuntaimessu Oulun tuomiokirkosta on paitsi mukavaa kuunneltavaa, myös hienoa katseltavaa: virsien aikana pääsee videon välityksellä kurkistamaan urkuparvelle kanttorin soittoa ja ihailemaan kaunista kirkkoamme monelta eri kantilta.
Jännä, miten tutun kirkon ilmapiiri ja tuoksut välittyvät jopa ruudun välityksellä!
Jännä, miten tutun kirkon ilmapiiri ja tuoksut välittyvät jopa ruudun välityksellä!
Kirkon pitää mennä sinne, missä ihmiset ovat. Ja missä sitä nykyään ollaan enemmän kuin puhelimella?
Minä olen puhelimella liikaakin, mutta se on minulle tärkeä työväline ja yhteys läheisiini, ystäviin, tuttuihin. Puhelin on nyt myös yhteys Raamattuun ja kirkkoon, jotka ovat netin välityksellä tulleet minulle entistä läheisimmiksi.
Kirjoittaja on oululainen kirkkovaltuutettu ja lehteä julkaisevan Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen jäsen
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.