Pääkirjoitus: Karsittu joulu paljastaa olennaisen

Historiassa ei ole joulua, jolloin alueemme ihmiset eivät olisi kokoontuneet joulukirkkoon. Pandemian seurauksena näin tulee nyt tapahtumaan. Vaikka fyysisesti emme voikaan kokoontua, ei jätetä ketään yksin viettämään joulua, kannustaa Niilo Pesonen.

Covid-19 pandemia luo epävarmuutta ja hämmentää meitä. Olemme huolissamme omasta ja läheistemme terveydestä. Koko maailmaa yhdistää tällä hetkellä huoli tulevaisuudesta. Vastoinkäymisten keskellä voimme käpertyä itseemme ja pelkoomme. Toisaalta koettelemus voi yhdistää meidät.

Yhteistyöllä pandemian uhka ja myöhemmät seuraukset voidaan minimoida. Nyt jos joskus tarvitaan solidaarisuutta ja toisen asemaan asettumista. Tähän tehtävään jokainen voi osallistua. Tänä jouluna meidän on hyvä erityisesti muistaa toisiamme yhteydenotoilla. Vaikka fyysisesti emme voikaan kokoontua, ei jätetä ketään yksin viettämään joulua.

Tulevan joulun vietto lienee pienimuotoisempi kuin aikaisemmin. Historiassa ei ole joulua, jolloin alueemme ihmiset eivät olisi kokoontuneet joulukirkkoon. Pandemian seurauksena näin tulee nyt tapahtumaan. Voit kuitenkin osallistua joulukirkkoon tai -konserttiin television, radion tai sosiaalisen median välityksellä. Samoin seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa esimerkiksi puhelimella, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta.

 

Voit kuitenkin osallistua joulukirkkoon tai -konserttiin television, radion tai sosiaalisen median välityksellä.

 

Tämän lehden seurakuntien sivuilta löydät tiedot joulun virtuaalisista tilaisuuksista. Joulunviettomme tulee olemaan karsittu. Se voi kuitenkin sisältää olennaisimmat ja tärkeimmät jouluun kuuluvat asiat. Ylimääräisen karsiutuminen paljastaa tärkeimmän.

Ensimmäinen joulu oli karsittu. Kansanjoukot, jopa itämaan tietäjät lahjoineen, olivat vielä kaukana, kun Jeesus-lapsi syntyi. Jeesus syntyy kaikesta huolimatta tänäkin jouluna. Kristus itse syntyy Sinun kotiisi ja sydämeesi. Hän tuo rauhan ja levon. Joulua ei ole peruttu.
Hyvää ja siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

Kirjoittaja on Tuiran kirkkoherra ja Oulun seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää