Sateenkaariväen kristillinen ryhmä aloittaa verkossa

Oulun Seta ja Sateenkaariyhdistys Malkus aloittavat yhteistyössä Oulun seurakuntien kanssa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille suunnatun keskusteluryhmän

Koronarajoitusten vuoksi keskusteluryhmä aloittaa toiminnan verkossa, mutta tapaamiset järjestetään kasvokkain heti kun se on mahdollista. Tavoitteena on myös tehdä ryhmän toiminnasta pysyvää.

– Olin todella iloinen, kun Oulun kirkkoherrat linjasivat, että ryhmästä tulee osa seurakuntien yhteistä toimintaa, toteaa Oulun Seta ry:n varapuheenjohtaja Heidi Lehtonen.

Malkus ry järjestää sukupuoli- ja seksuaaliväestölle hengellistä ja henkistä hyvinvointia edistävää toimintaa, kuten leirejä.

Ryhmän perustaminen oli sekä Setan että Malkuksen toiminnassa mukana olevan Lehtosen idea.

– Olen rukoillut tällaisen ryhmän puolesta varmaan viisi vuotta. Osittain siksi lähdin myös opiskelemaan kirkon nuorisotyöntekijäksi.

Hyväksytyksi tuleminen on monen toiveena

Heidi Lehtonen kertoo tuntevansa paljon sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, jotka kokevat että he eivät tule hyväksytyksi kirkon sisällä.

– Suuntautuminen ei kuitenkaan vie pois yhteyttä ja yhteyden tarvetta Jumalaan, hän muistuttaa.

Lehtonen tekee ryhmän toiminnasta myös yhteisöpedagogian opinnäytetyönsä. Ryhmää hänen kanssaan vetävät Oulun seurakuntien oppilaitospastori Katariina Pitkänen ja Tuiran seurakunnan pastori Iina Matikainen.

– Olemme suunnitelleet ryhmässä käsiteltävät aiheet hyvin voimaannuttaviksi. Ryhmäläiset voivat myös itse ehdottaa aiheita.

Keskusteluryhmä on avoin kaikenikäisille. Jos kiinnostusta tulee paljon, ryhmä voidaan jakaa kahtia. Näin esimerkiksi nuorille aikuisille ja vanhemmille ikäluokille voisi olla omat ryhmänsä.

Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 25. helmikuuta. Lisätietoja ryhmästä heidi.lehtonen@oulunseta.fi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää