Vaalipostia / Anja Hämäläinen: Ekaa kertaa ehdolla

”Mihin suuntaan omaa seurakuntaa lähdetään viemään? Löytyvätkö painotukset taloudellisista, hengellisistä vai kenties poliittisista tekijöistä?”, herättelee Anja Hämäläinen, joka on ehdolla Muhoksen seurakunnassa.

Seurakunnat valitsevat marraskuussa luottamushenkilöt vastaamaan, yhteistyössä työntekijöitten kanssa, seurakunnan tulevaisuuteen vaikuttavista päätöksistä.

Mihin suuntaan omaa seurakuntaa lähdetään viemään? Löytyvätkö painotukset taloudellisista, hengellisistä vai kenties poliittisista tekijöistä?

Kirkko on osa suomalaista yhteiskuntaa, voisiko sanoa sen alkujuuri. Kirkon arvoilla suomalaista yhteiskuntaa on aikojen saatossa kasvatettu ja rakennettu. Kirkon tekemä arvokas ja vastuullinen kasvatus- ja diakoniatyö on monen suomalaisen syy kuulua edelleen äitikirkkoon.

Luottamushenkilöt valitaan vaalijärjestelyn kautta. Valittujen luottamushenkilöitten lisäksi seurakunnan kantavina voimina toimivat vapaaehtoiset vastuunkantajat.

Seurakunta on Kristuksen ruumis ja jokainen sen osa on elävä todistus Kristuksen olemassaolosta. Jos joku osa kärsii, kärsivät kaikki muutkin osat. Mutta jos joku osa on passiivinen, niin sen toimintakyky lakkaa ennemmin tai myöhemmin. Aktiivisten, vapaaehtoisten, joukko elävöittää ja pitää seurakunnan elinvoimaisena.

Pienen epäröinnin jälkeen päätin lähteä mukaan seurakuntavaaliehdokkaaksi. Seurakunta on tullut minulle tutuksi työelämäni ajoilta, toimiessani varhaiskasvatuksen ja perhetyön työsaralla useita vuosikymmeniä.

Vaikka työelämäni keskuksena oli seurakunta, haluan edelleen olla mukana Kristuksen kirkon työssä asettumalla seurakuntavaaliehdokkaaksi.

Ole Sinäkin mukana, käy äänestämässä!

Anja Hämäläinen
Kirkko keskellä arkea
Muhoksen seurakunta

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää