Vaalipostia / Antti Kokko: Ilmastokriisin keskellä

”Kirkollamme ja seurakunnillamme on mahdollisuus alkaa todella näyttää esimerkkiä vastuun kantamisesta yhteiskunnassamme”, kirjoittaa Tuiran seurakunnassa ehdolla oleva Antti Kokko.

Seurakunnan tehtävä on julistaa evankeliumia ristiinnaulitusta Jeesuksesta Kristuksesta ja jakaa sakramentteja, jotta ihmiset voisivat saada syntinsä anteeksi ja päästä Isän Jumalan yhteyteen.

Seurakunta ei saa luopua tehtävästään tai sanomastaan yhteiskunnallisen paineen alla. On kuitenkin monia haitallisia asioita, joista voimme luopua.
Meillä on ilmastokriisin keskellä lihaa syövä ja autoileva kirkko. Yhteiskunnaltamme puuttuvat uskottavat ilmastotoimet, joita tarvitaan ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi ja luontokadon ehkäisemiseksi.

Kirkollamme ja seurakunnillamme on mahdollisuus alkaa todella näyttää esimerkkiä vastuun kantamisesta yhteiskunnassamme myös näissä asioissa.

Liharuoan tarjoamisen lopettaminen seurakunnan toiminnassa on yksiselitteisen tehokas keino vähentää seurakunnan ilmastopäästöjä. Yhteiskunnassamme normalisoitu tehotuotetun lihan suurkulutus on liikaa luonnon kantokyvylle.

Ruoantuottajilla on ollut aikaa reagoida muutokseen. Myös kasvisruoka tulee suomalaisilta maatiloilta, ja sen suosiminen on selkeä arvovalinta, joka tulee tehdä. Kasvisruoka sopii kaikille, liharuoka ei.

Investoinnit pyöräliikenteeseen tutkitusti maksavat itsensä takaisin kahdeksankertaisesti esimerkiksi terveyshyötyinä ja ilmastohaittojen vähenemisenä.

Seurakunnan tulee toteuttaa nykyaikainen, laadukas pyöräpysäköinti kaikkiin toimitiloihinsa. Nykyisellään ne eivät houkuttele ihmisiä tulemaan paikalle pyörällä.
Kestävien kulkutapojen suosiminen ohi yksityisautoilun tekee kaikesta rakennetusta ympäristöstä tasa-arvoisemman ja paremmin saavutettavan myös niille, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat autoilua.

Antti Kokko
Toimivat seurakuntalaiset
Tuiran seurakunta

Katso täältä kaikki Tuiran seurakunnan ehdokkaat


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää