Vaalipostia / Esa Kauppi: Tuttu ja turvallinen kirkko

”Koska ihminen tarvitsee turvaa muuttuvassa maailmassa, kirkon tehtävänä on tarjota turvaa niin hengellisesti kuin fyysisesti”, kirjoittaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla oleva Esa Kauppi.

Elämme kovia aikoja. Tässä hetkessä näyttää kaikki tuttu ja turvallinen muuttuvan pelottavaa vauhtia. Koska ihminen tarvitsee turvaa muuttuvassa maailmassa, kirkon tehtävänä on tarjota turvaa niin hengellisesti kuin fyysisesti.

Olen asettunut ehdolle seurakuntavaaleissa luotsaamaan seurakuntaamme oikeaan suuntaan turvallisuuden luomiseksi ihmisille. Koska maailma tarjoaa meille paljon kaikkea ennennäkemätöntä, kiinnostavaa ja outoa, kirkon on tarjottava vastineeksi tuttua ja turvallista muutosta ympärillä unohtamatta. Kirkon ei kuitenkaan pidä alkaa kilpailla maailman kanssa.

Maailmalla kulkiessa tunnen vetoa poiketa kaupunkien kaduilla kirkkojen ovista sisään kokemaan pysähtyneen ajan ja pyhyyden. Toivoisin tämän olevan meilläkin useammin mahdollista.

Haluan ehdokkuudellani ensisijaisesti viestiä olevani kiinnostunut kirkon nykytilasta kristillisten arvojen pohjalta. Herätysliikkeistä riippumattomana, mutta lestadiolaisuuden tuntien, en näe jumalanpalveluselämässä suurta muutoksen tarvetta.

Talous, rakennukset, avustukset, työntekijävalinnat, uudet virat, toiminnan painotukset ja tilojen käyttö ovat niitä asioita, joihin haluan vaikuttaa. Neljän aikuisen lapsen isänä ja seitsemän lapsenlapsen isoisänä perhe- ja lapsitoiminta ovat minulle tärkeitä, kuten myös ikääntyneet.

Arkkitehtina tunnen rakentamisen problematiikan hyvin ja uskon nykyisen kiinteistötoimikunnan jäsenenä, että minusta on suurta apua jatkossakin päätösten tekemisessä.

ESA KAUPPI
Katse-ryhmä
Oulun tuomiokirkko­seurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää