Vaalipostia / Hannaleena Enbuska: Kirkko kuuluu kaikille

”Olen ehdokkaana, jotta voisin olla mukana tekemässä kirkkoa, jossa kaikki kokevat itsensä tervetulleeksi. Kirkko kuuluu meille kaikille, jotka haluavat siihen kuulua”, kertoo Hannaleena Enbuska, joka on ehdolla Karjasillan seurakunnassa.

Kirkko on kulkenut suomalaisten mukana jo vuosisatojen ajan. Se on määrittänyt juhlapäiviä ja perinteitä, joita useita vielä tänäkin päivänä vietämme. Se on määrittänyt lakeja, joita vielä tänä päivänä käytämme.

Viime vuodet ovat olleet erityisen turvattomia, ensin pandemian takia, sitten Ukrainan sodan takia ja epätietoisuus jatkuu yhä. Kirkko on tällöin erityisen tärkeä juuri pysyvyyden ja tuttuuden vuoksi. Pysyvyys ja tuttuus ei kuitenkaan tarkoita paikallaanpysymistä, myös eteenpäin on katsottava.

Kirkko ei ole pelkästään uskonnollinen toimija vaan myös yhteiskunnallinen toimija. Tämä antaa kirkolle myös mahdollisuuden toimia yhä enemmän ihmisten arjessa.

Kaikki ihmisryhmät vauvoista vanhuksiin ansaitsevat tulevansa kuulluksi ja heidän jokaisen asia on yhtä tärkeä. Erityisesti nuorten pahoinvoinnista on uutisoitu paljon ja se myös näkyy. On tärkeää, että kirkko on yhteiskunnan mukana tukemassa näiden nuorien kasvua kohti aikuistumista tässä hyvinkin epävakaassa maailmassa.

Nuoret tuntuvat välillä olevan kovin yksin. He eivät ole enää lapsia, mutta eivät aikuisiakaan. On tärkeää, että myös he tulevat kuulluksi.

Kirkko on ihmisiä varten. Jokainen, joka haluaa kuulua kirkkoon, on voitava kuulua kirkkoon juuri sellaisena kuin on. Jokaisen on tunnettava itsensä tärkeäksi, ainutlaatuiseksi.

Olen ehdokkaana, jotta voisin olla mukana tekemässä kirkkoa, jossa kaikki kokevat itsensä tervetulleeksi. Kirkko kuuluu meille kaikille, jotka haluavat siihen kuulua. Näiden vaalien teemoja ovat ’uskottu, toivottu, rakastettu’. Haluan toimia näiden teemojen mukaan.

Hannaleena Enbuska
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Karjasillan seurakunta

=> Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää