Vaalipostia / Jarmo J. Husso: Kirkko ainoastaan kastaa, konfirmoi ja kuoppaa

”Tämän väitteen kuulen usein, varsinkin häneltä, joka on saanut syyn erota kirkosta. Seurakuntaelämä on usealle sen jäsenelle tuntematonta, mikä tuntuu uskomattomalta”, toteaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla oleva Jarmo J. Husso.

Tämän väitteen kuulen usein, varsinkin häneltä, joka on saanut syyn erota kirkosta. Usein taustalla on enemmänkin syy olla maksamatta kirkollisveroa. Seurakuntaelämä on usealle sen jäsenelle tuntematonta, mikä tuntuu uskomattomalta.

Selailin vanhaa Rauhan Tervehdystä ja laskin Oulun seurakuntien järjestämiä tapahtumia. Viikossa oli 272 erilaista tilaisuutta, joissa vähempiosaiset, syrjäytyneet, työttömät, vammaiset, nuoret ja lapset saattoivat nauttia kirkon erityispalveluiden tarjontaa. Jätin laskuista puhtaasti ns. hengelliset tilaisuudet.

Syy osallistua tai olla osallistumatta on tietenkin henkilökohtainen ratkaisu. Olen oppinut olemaan mittaamatta kenenkään Uskoa, mutta Toivo ja Rakkaus ovat tarjolla meille jokaiselle. Uskossaan vahvat ja ”tavalliset kirkkouskovaiset” saavat astua katettuun pöytään, jossa on loistava tarjoilu.

Kirkko ei ole erityisen hyvin onnistunut markkinoimaan palveluitaan – varsinkaan diginatiiville sukupolvelle. Suuren tragedian kohdatessa kirkon seinien sisältä kyllä haetaan lohtua ja sen toimintaa arvostetaan, mutta arjen askareissa toiminnan monipuolisuus helposti unohtuu.

Olen vaaleissa tarjoamassa kahdeksan vuoden kokemusta luottamustehtävissä seurakuntayhtymässä. Kiinteistötoimen johtokunnan puheenjohtajana ja jäsenenä olen saanut näköalapaikan erityisesti talouden tasapainottamiseen liittyviin kysymyksiin.

Väestön ikärakenteen muuttuessa, asumisen painopisteiden vaihtuessa ja talouden realiteettien iskiessä tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Heikon käyttöasteen omaavista kiinteistöistä on uskallettava luopua samalla kun rakennamme uusia kaikille avoimia seurakunnallisia tiloja.

Kulttuuriperinnöltään arvokkaat kohteet on kunnostettava ja säilytettävä. Kiinteistötoimella on ratkaisevan tärkeä rooli siinä, että emme säästä henkilöstön resursseista vaan mahdollistamme elävän seurakunnan aktiivisen toiminnan.

JARMO J. HUSSO
Katse
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää