Vaalipostia / Jarmo Komulainen: Vaikuta koko kirkon toimintaan

”Seurakuntavaaleissa ei vaikuteta pelkästään oman seurakunnan tai yhtymän asioihin. Jo vuoden 2024 alussa seurakuntaneuvostojen ja valtuustojen jäsenet valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat”, muistuttaa Tuiran seurakunnassa ehdolla oleva Jarmo Komulainen.

Olen ollut seurakuntavaalien kanssa tekemisissä aluksi asiamiehenä ja myöhemmin ehdokkaana siitä lähtien, kun valitsijayhdistykset saivat vuoden 1994 vaaleissa valita arvotun numeron sijasta nimen itselleen.

Nimestä tuli “Elävä Seurakunta – Lähellä Ihmistä” eli ESLI, mikä mielestäni kuvaa hyvin, millainen seurakunnan tulee olla.

Toimin partiojohtajana Koskiveikot-lippukunnassa, jonka taustayhteisönä on Oulun seurakuntayhtymä. Partioihanteiden mukaan partiolainen tuntee vastuunsa ja tarttuu toimeen, rakentaa ystävyyttä yli rajojen ja etsii elämän totuutta, mikä taustoittaa osallistumiseni vaaleihin.

Seurakuntien jäsenmäärä on ollut jo pitkään laskussa. Kirkon tulevaisuuskomitean mietinnön ensimmäisen kannanoton mukaan on toimintaa kehitettäessä siirryttävä työntekijäkeskeisestä ajattelutavasta seurakuntalaisten roolia korostavaan ajatteluun.

Me seurakuntalaiset emme olisi vain toiminnan kohde vaan olisimme päättäjiä, suunnittelijoita ja toteuttajia. Näin useampi voisi löytää oman paikkansa.

Tapa, jossa työntekijät toimisivat enemmän valmentajan roolissa sitouttaen seurakuntalaiset, tekisi seurakunnan elävämmäksi kaikkien yhteisöksi viemään uskon, toivon ja rakkauden sanomaa.

Seurakuntavaaleissa ei vaikuteta pelkästään oman seurakunnan tai yhtymän asioihin. Jo vuoden 2024 alussa seurakuntaneuvostojen ja valtuustojen jäsenet valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Eriytyminen erilaisiin jyrkkiin ryhmiin ilman halua löytää yhteistä ratkaisua uhkaa kirkon yhtenäisyyttä. Meidän on edistettävä ihmisten välistä yhteyttä vastakkainasettelun sijaan omassa seurakunnassa ja koko kirkossa.

Äänestä, niin vaikutat!

JARMO KOMULAINEN
Elävä Seurakunta – Lähellä Ihmistä
Tuiran seurakunta

Katso täältä kaikki Tuiran seurakunnan ehdokkaat


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää