Vaalipostia / Jorma Viitala: Kell´ onni on, se onnen jakakoon

”Toimivat seurakuntalaiset rakentavat seurakuntayhteisöä, jossa tärkeää on evankeliumin ilosanoman vieminen kaikille lähimmäisen rakkauden hengessä”, kertoo Jorma Viitala.

Me suomalaiset olemme tutkitusti maailman onnellisimpia ihmisiä. Mihin onnellisuutemme perustuu?

Kovin vähälle huomiolle on jäänyt, että yhteiset arvomme ja lakimme perustuvat pitkälti kristilliseen arvopohjaan ja rakkauden kaksoiskäskyyn. Erityisesti lähimmäisenrakkaus luo pohjan yhteisöllisyydelle, joka on yksi onnen kokemuksen perusedellytys. Tarvitsemme toisiamme. Minä olen, jos sinä olet.

Kun onnen taivaalle kasaantuu tummia pilviä, yhteisöllisyyden tarve korostuu. Toimivat seurakuntalaiset rakentavat seurakuntayhteisöä, jossa tärkeää on evankeliumin ilosanoman vieminen kaikille lähimmäisen rakkauden hengessä.

Emme halua kätkeä onnea kirkon seinien sisälle, vaan jakaa sitä ihmisten arkeen myös siellä, missä ihmiset ovat. Tämä voi toteutua entistä paremmin toimimalla yhdessä eri ympäristöissä ja verkostoissa. Vapaaehtoistyö on suuri mahdollisuus. Se levittää sanomaa välittävästä yhteisöstä.

Välittävässä yhteisössä kasvaa terveitä aikuisia. Toiminta lapsiperheiden, lasten ja nuorten tukena on äärettömän tärkeätä. Toisaalta ikäihmisten yksinäisyys on haaste. Heidän elämänviisautensa pitäisi saada paremmin käyttöön vaikkapa seurakunnan mummin tai ukin hahmossa.

Seurakuntavaalien teemana on uskottu, toivottu, rakastettu. Se muistuttaa meitä elämän perusarvoista. Voit luottaa Jumalan rakkauteen ja armoon tapahtuipa ympärillä mitä tahansa. Olet rakastettu. Sinä riität. Olet turvassa.

Äänestämällä seurakuntavaaleissa voit vaikuttaa seurakuntasi kehittämiseen. Tule rakentamaan yhteistä seurakuntaa, jossa näkyvät usko, toivo, rakkaus ja onni.

Jorma Viitala
Toimivat seurakuntalaiset
Karjasillan seurakunta

=> Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää