Vaalipostia / Kati Jurkko: Ihan tavallisella kristityllä on paljon annettavaa

”Kun en ole liian sisällä seurakunnan ja kirkon jutuissa, olen näköalapaikalla katsomassa, miksi kirkko ja seurakunta eivät puhuttele ja miksi kuitenkin moni haluaa kuulua kirkkoon ja maksaa kirkollisveroa”, pohtii Kati Jurkko, joka on ehdolla Haukiputaan seurakunnassa.

Olen ihan vain tapakristitty, voinko olla ehdolla seurakuntavaaleissa? Hetken pohdittuani tajusin, että se on syy, miksi haluankin olla ehdolla.

Viime vaaleissa vain joka seitsemäs seurakuntalainen käytti äänioikeuttaan. Yksi syy alhaiselle äänestysprosentille on, että moni ei koe vaaleja eikä seurakuntaa itselleen merkitykselliseksi.

Tämmöisellä tavallisella kristityllä onkin paljon annettavaa seurakunnalle. Kun en ole liian sisällä seurakunnan ja kirkon jutuissa, olen näköalapaikalla katsomassa, miksi kirkko ja seurakunta eivät puhuttele ja miksi kuitenkin moni haluaa kuulua kirkkoon ja maksaa kirkollisveroa – mikä siinä puhuttelee, entä mihin haluaisi verovarojaan erityisesti käytettävän? Miten liian raskas kirkon ovi avautuisi yhä useammalle?

Minulle seurakunnan luottamustehtävien ja kirkon ovi ei ole liian raskas, koska – rohkenen väittää – että en kuitenkaan ole ihan tavallinen.

Minulla on jo kohtalaisen paljon kokemusta ja kertynyttä osaamista luottamustehtävien hoidosta: näkemystä, rohkeutta ja sinnikkyyttä yhdistettynä lähimmäisenrakkauden arvoihin.

Minulla ei ole ole pätevyyttä olla esimerkiksi tekemässä tärkeää työtä lasten, nuorten, vanhusten ja hädänalaisten hyväksi, mutta voin antaa omat vahvuuteni seurakunnan käyttöön.

Haluan olla päätöksenteossa varmistamassa, että näihin palveluihin suunnataan riittävästi varoja ja että kaikenlaisten seurakuntalaisten tarpeita ja toiveita kuunnellaan – jotta kirkon ovi oli keveämpi ja seinät entistä leveämmällä.

Kati Jurkko
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Haukiputaan seurakunta

Katso kaikki Haukiputaan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää