Vaalipostia / Katja Collins: Seurakunta yksinäisille ja nuorille

”Haluan, että jokaisella on hyvä olla seurakunnassa, riippumatta siitä, minkä näköinen on, kenestä tykkää, mitä kieltä puhuu – tai uskooko Jumalaan”, kirjoittaa Katja Collins, joka on ehdolla Karjasillan seurakunnassa.

Seurakunnan tärkein tehtävä on kulkea ihmisen rinnalla. Sen tulee kohdata ihmisen ruumiillinen, henkinen ja hengellinen hätä.

Ruumiillista hätää kokevat monet, kun kauppakassin hinta nousee, sähkön hinta on pilvissä ja huolettaa, miten pärjää seuraavaan tilipäivään asti, oli sitten kyseessä palkka, tuki tai eläke.

Henkinen hätä nostaa päätään, kun mielenterveys oireilee, Putinin oikut pelottavat, yksinäisyys lyö vasten kasvoja eikä ole ketään, joka kuuntelisi.

Hengellistä hätää koemme, kun tuntuu että Jumala on kaukana, tai ei ehkä ole kiinnostunut minun elämästäni.

Kun tuntuu, ettei elämällä ole merkitystä, tarvitsemme rinnallemme ihmisiä, jotka auttavat löytämään sen mielekkyyden.

Jo 16-vuotiaat nuoret saavat äänestää seurakuntavaaleissa. Voi kunpa mahdollisimman moni nuori käyttäisi äänioikeuttaan! Juuri teidän asioitanne haluan ajaa.

Haluan, että jokaisella on hyvä olla seurakunnassa, riippumatta siitä, minkä näköinen on, kenestä tykkää, mitä kieltä puhuu – tai uskooko Jumalaan. ”Anna mun etsiä ja olla epävarma. Annan mun tieltä joskus harhaan horjahdella. Anna mun löytää takaisin.”

Me saamme olla Jumalan sylissä epäilemässä Jumalan olemassaoloa. Ei meidän tarvitse olla varmoja kaikesta. Keskustelun kulttuuria toivon seurakuntaankin. Äänestä näissä vaaleissa ja vaikuta kirkon suuntaan!

KATJA COLLINS
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Karjasillan seurakunta

=> Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää