Vaalipostia / Marjo Kemppainen: Luottamushenkilö on yksi seurakuntalaisista

”Hyvä luottamushenkilö on rohkea ja osaa tarttua asioihin, jotka koituvat kirkon, seurakuntalaisten ja oululaisten parhaaksi”, kirjoittaa Marjo Kemppainen joka on ehdolla Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa.

Luottamushenkilöiden valinta on taas ajankohtaista. Perusteet kirkon ja seurakuntien luottamushenkilöiden toiminnalle löytyvät jo Uuden Testamentin Apostolien teoista ja Paavalin kirjeistä. Niissä annetaan ohjeita seurakuntien toiminnan ylläpitämiseksi ja Kristuksen seuraamiseksi.

Luottamushenkilö on seurakuntalainen muiden joukossa. Nykyajan kirkko tarvitsee heitä demokratian, hallinnon ja kirkkoon kuuluvien tahdon ja vaikuttamisen varmistamiseksi.

Pitkällä luottamushenkilökokemuksella voinkin todeta, että se on mahdollista. Konkreettisina, näkyvinä tekoina omasta osuudestani tässä mainittakoon vaikkapa Erityispalveluiden johtokunnan puheenjohtajana edistämäni DOMin toiminnan vakiinnuttaminen vuodesta 2022 eteenpäin. Vapaaehtoistyönäni toimin messuavustajana.

Luottamushenkilö vaikuttaa kaikella olemisellaan ja tekemisellään. Hyvä luottamushenkilö on rohkea ja osaa tarttua asioihin, jotka koituvat kirkon, seurakuntalaisten ja oululaisten parhaaksi.

Hän valmistautuu hyvin kokouksiin, joissa päätetään seurakuntalaisia koskettavista talouden ja toiminnan linjanvedoista, kiinteistöistä, diakoniatoiminnasta jne. Tärkeätä on myös muiden vaikuttajaryhmien kanssa hyvässä yhteistyössä tukea seurakuntayhtymän työntekijöitä heidän vaativissa työtehtävissään.

Taustastani johtuen oululaiset tuntevat minut oikeudenmukaisena, empaattisena, luovana ja osaavana ihmisenä. Niitä ominaisuuksia ja kokemustani haluaisin hyödyntää jatkamalla edelleenkin luottamushenkilönä kirkkomme piirissä. Haluan kirkon säilyvän yhtenä yhteiskuntamme tukipilarina ja tarjoavan tasa-arvoisesti kaikille ihmisille ilon, toivon ja rakkauden sanomaa.

MARJO KEMPPAINEN
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää