Vaalipostia / Markku Väyrynen: Kirkko keskellä kylää

”On tärkeää lisätä diakoniatyön resursseja ja määrärahoja ihmisten auttamiseksi selviämään korkeista sähkölaskuista ja elinkustannuksista”, kirjoittaa Haukiputaalla ehdolla oleva Markku Väyrynen.

Seurakuntavaalit lähestyvät. Suomessa on kansankirkko, joten olisi tärkeää, että mahdollisimman moni äänestäisi. Suomalaisessa yhteiskunnassa kirkolla on ollut keskeinen asema. Se, että kirkkoja on rakennettu jos ei aivan jokaiseen kylään niin ainakin jokaiseen kuntaan ja kaupunkeihin useitakin, kertoo siitä, että niitä on tarvittu ja yhä tarvitaan.

Se, että Suomi valittiin vastikään viidennen kerran peräkkäin maailman onnellisemmaksi kansaksi ei voi olla mielestäni sattumaa, vaan perustuu kristilliseen arvopohjaan jonka pohjalta tätä maata on rakennettu ja johon pitkälti perustuu myös se, että tässä maassa myös heikoimmassa asemassa olevista on haluttu ja edelleen halutaan pitää huolta.

Kirkko on jäsentensä mukana elämän tärkeissä taitekohdissa läpi elämän. Joka sunnuntaisten ja juhlapyhien jumalanpalvelusten ja erilaisten seura- ja hartaustilaisuuksien lisäksi se kastaa ja siunaa lapset, toimittaa avioliittoon vihkimiset ja siunaukset sekä hautaan siunaamiset.

Näiden lisäksi kirkko järjestää lapsille pyhäkouluja ja syntymäpäivätilaisuuksia, rippikouluja ja nuorten iltoja ja leirejä, perhekerhoja, naisten- ja miesten saunailtoja, erilaisia retkiä ja vanhusten kerhoja.

Näiden lisäksi seurakuntien diakoniatyö tekee arvokasta ja tärkeää auttamistyötä vanhusten parissa ja ihmisten rinnallakulkijoina elämän kriisitilanteissa.

Nyt onkin tärkeää lisätä nopeasti ja merkittävästi diakoniatyön resursseja ja määrärahoja ihmisten auttamiseksi selviämään Venäjän sotatoimien aiheuttamista korkeista sähkölaskuista ja elinkustannuksista. Mikäli tulen vaaleissa valituksi pyrin osaltani muun muassa näihin asioihin vaikuttamaan.

Markku Väyrynen
Toimivat seurakuntalaiset
Haukiputaan seurakunta

=> Anna palautetta tekstistä täällä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää