Vaalipostia / Mikko Jämsä: Tule mukaan

”Ajattelen, että Jumala on persoona – siksi myös jokaisen ihmisen jumalasuhde on persoonallinen ja erilainen”, kirjoittaa Mikko Jämsä, joka on ehdolla Oulujoen seurakunnassa.

Olen kaksinkertainen ukki ja isä sekä ihan yksinkertainen aviomies. Pidän ulkoilmasta, pyöräilystä, pihapuuhasta ja kaikenlaisesta värkkäämisestä.

Kirjoituksellani yritän houkutella sinua äänestämään seurakuntavaaleissa. Yleensäkin äänestämään, mutta toki Oulujoen seurakuntaneuvostoon kernaasti juuri minua.

Olen ollut hoitamassa yhteisiä asioita koulujen vanhempaintoimikunnista kaupungin vaaleilla valittuihin luottamuselimiin. Mieluisimmaksi koen vuosikausien osallistumisen seurakuntaneuvostoon.

Seurakuntalaisena minulla on oma uskoni, omat ajatukseni, omat toiveeni ja oma tapani toimia seurakunnassa. Luottamushenkilönä taas osaltani hoidan yhteisiä asioita yhteisten hyvien odotusten ja säädösten mukaan.

Ajattelen, että Jumala on persoona – siksi myös jokaisen ihmisen jumalasuhde on persoonallinen ja erilainen. Tämä havainto tekee lempeäksi ja ymmärtäväiseksi eri tavalla kokevia ja toimivia kohtaan. Minä en voi vaatia kaikkia muita noudattamaan omia ihanteitani.

Seurakunnassa on lähdettävä siitä mikä on yhteistä, ei siitä mikä erottaa. Yhteistä on kolmiyhteinen Jumala – samalla se on suurin mysteeri.

Seurakuntaneuvoston kokouksen asialista on usein kuivakka ja koostuu sinänsä tärkeistä hallinnollisista asioista ja rutiineista. Rakentavaa keskustelua syntyy ja vastuullista päätettävääkin on.

Seurakuntaneuvoston tehtävänä on tukea seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten työtä, tehdä se mahdolliseksi ja pyrkiä huolehtimaan kaikenlaisten resurssien riittävyydestä.

MIKKO JÄMSÄ
Toimivat seurakuntalaiset
Oulujoen seurakunta

=> Anna palautetta Mikko Jämsän tekstistä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää