Vaalipostia / Pentti Hukkanen: Ehdokkuuskin on uskontunnustus

”Jokaisen on pakko uskoa johonkin, sillä kaikki tietomme on pohjimmiltaan uskonvaraista”, toteaa Oulujoen seurakunnassa ehdolla oleva Pentti Hukkanen.

Jokaisen on pakko uskoa johonkin, sillä kaikki tietomme on pohjimmiltaan uskonvaraista. Luther avaa kristillisen kirkon uskon Apostolisen uskontunnustuksen kolmessa uskonkappaleessa. Hengellisen herätyksen myötä voi syntyä myös henkilökohtaisia uskontunnustuksia. Esimerkiksi apostoli Paavali tunnusti uskovansa ”kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa” (Ap.t 24: 14).

Nojatuolihaastattelussa Kirkkopäivillä Oulussa (la 21.5.2022) emerituspiispa Eero Huovinen kertoi piispa Jari Jolkkosen kauhistellessa kirkon jäsenkatoa, että Helsingissä tulee vastaan ihmisiä, jotka kaikki ovat kirkon jäseniä: nykyisiä, entisiä tai tulevia. Huovisen mukaan piispan on vähän vaikea velmuilla, mutta näkisin tässä jotain senkaltaista omaperäisiä uskontunnustuksia kohtaan.

Minulla on talletettuna kuva (Kaleva 2.4.2016, kuva Clas-Olav Slotte) hiiltyneestä paperin palasta, jonka mustaksi palanutta taustaa vasten on kirjoitettu valkoisella suurin kirjaimin: ”Mustan keskeltä nousee valkoista” ja teksti jatkuu: ”Ylivieskan kirkon mustien raunioiden keskellä erottuu kaksi valkoista sivua. Toisen tekstinä on uskontunnustus ja toisessa perhejumalanpalvelusosion virren sanat. Rajusta tulipalosta säilyneet tekstinpätkät ovat vaikuttava näky.”

Tekstistä saa juuri ja juuri selvän, että kyse on Nikean uskontunnustuksen lopusta: ”Uskomme yhden, pyhän, yhteisen ja apostolisen kirkon”, josta sana kirkko on hiiltynyt mustana pois.

PENTTI HUKKANEN
Toimivat seurakuntalaiset
Oulujoen seurakunta

=> Anna palautetta Pentti Hukkasen tekstistä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää