Vaalipostia / Seppo Lonkila: Onko palokunnalla sammutusvettä?

Jäsenkato on kirkolle kriisi, ja kriiseissä tulee aina keskittyä perustehtävään. On siis kysyttävä: ”Miksi kirkko on olemassa?”, kirjoittaa Karjasillan seurakunnassa ehdolla oleva Seppo Lonkila.

Kirkon tulevaisuutta koskevissa keskusteluissa nousee usein esiin kirkon jäsenmäärän jatkuva pieneneminen. Pienenevä jäsenmäärä onkin valitettavaa paitsi kirkon talouden kannalta, ennen kaikkea siksi, että kirkosta eronnut usein menettää myös sen viimeisen, vaikka ohuenkin yhteyden seurakuntaan.

Jäsenkato on kirkolle kriisi, ja kriiseissä tulee aina keskittyä perustehtävään. On siis kysyttävä: ”Miksi kirkko on olemassa?” Kerrostalon palaessa palokunnasta ei ole paljoa hyötyä, vaikka palokunnalla olisi uusi tuliterä kalusto, jos siltä puutuu sammutusvesi, jolla palo sammutetaan. Samoin seurakunnan tilaisuuteen tulevalla on oikeus olettaa, että hän sielunsa hädässä saa ravintoa sielulleen.

Palokunnan sammutettua palon kaikki ei useinkaan ole vielä kunnossa: koti saattaa olla pahoin palanut, jolloin tarvitaan myös muuta apua. Samoin kirkon sanoma rakastavasta Jumalasta ei vakuuta, jos Jumalan rakkaus ei kristittyjen toiminnan kautta jalkaudu hädänalaiselle. Rakkauden julistuksen tulee konkretisoitua rakkauden teoiksi.

On tärkeää, että äänestät seurakuntavaaleissa! Äänelläsi vaikutat siihen, mihin kirkon resursseja käytetään. Kuitenkin, jos et äänestä tai vaikka et olisi edes kirkon jäsen, tule silti mukaan seurakunnan toimintaan. Saatat yllättyä positiivisesti. Et meihin, vaan siihen, mitä Jumala voi tehdä kauttasi.

SEPPO LONKILA
Toimivat seurakuntalaiset
Karjasillan seurakunta

=> Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää