Vaalipostia / Vilho Vainionpää: Musiikin kautta seurakuntaan

”Oman kokemukseni mukaan kuorolaulu on yksi luonteva tapa tulla mukaan sisälle seurakuntaan”, kirjoittaa Karjasillalla ehdolla oleva Vilho Vainionpää.

Pikahakuni mukaan sanat ”laulu, soitto, musiikki tai tanssi” esiintyvät 96 kertaa Raamatussa. Kirjeessä efesolaisille 5:19 sanotaan: ”Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle.”

Virsien laulaminen kuuluu olennaisena osana jumalanpalveluksiin ja hengellisiin tilaisuuksiin. Kuorot ja musiikkiryhmät elävöittävät osaltaan seurakunnan tapahtumia. Vapaaehtoiset kuorolaiset käyvät hoivakotien tilaisuuksissa vahvistamassa laulamista, ja tutut virret ja laulut saavat usein positiivista vastakaikua sellaisissakin vanhuksissa, jotka muuten ovat omissa maailmoissaan.

Karjasillan seurakunnassa on runsaasti kuoroja eri-ikäisille ja eritasoisille laulajille. Oman kokemukseni mukaan kuorolaulu on yksi luonteva tapa tulla mukaan sisälle seurakuntaan. Harrastuksen mukana saa uusia ystäviä ja oppii tuntemaan seurakunnan työntekijöitä ja toimintaa aivan uudesta näkökulmasta.

Vilho Vainionpää
Toimivat seurakuntalaiset
Karjasillan seurakunta

=> Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää