Ekopaaston teemana on tänä vuonna vaatteiden vastuullisuus

Ekopaaston merkeissä Oulussa pidetään vaatteidenvaihtokutsut, Haukiputaalla kerätään lasten ja nuorten vaatteita.

|

Ekopaasto on kirkon jokavuotinen kampanja, joka haluaa innostaa ihmisiä pääsiäispaastoon. Samalla se pitää esillä erilaisia ilmastonmuutosta hillitseviä teemoja.

Tänä vuonna ekopaastoa vietetään 26.2.–11.4. vaatteiden vastuullisuuteen liittyvällä teemalla.

Tähän liittyen seurakuntia kannustetaan järjestämään vaatteidenvaihtotapahtumia tai vaatekeräyksiä.

Oulussa Dom second hand järjestää 2.4. kello 18–20 vaatteidenvaihtokutsut (Asemakatu 6). Tulija voi tuoda kutsuille vaatteen ja ottaa vaihdossa jonkun toisen. Tarjolla on myös herkkuja ja musisointia, niillä juhlistetaan putiikin 6-vuotispäivää.

Haukiputaalla kerätään puhtaita ja ehjiä lasten ja nuorten vaatteita 20.2 kello 14–17 seurakuntakeskuksen aulassa. Vaatteet jaetaan tarvitseville 7.3. kello 11– 14 kirjaston ja asukastuvan ympäristössä järjestettävässä tapahtumassa.

Limingassa ei ole erillistä tapahtumaa tai tempausta, mutta seurakunta pitää läpi vuoden Kierrätystoria, jonne voi lahjoittaa muun muassa vaatteita. Kierrätystori on avoinna maanantaisin kello 17.30–19 ja torstaisin kello 9.30–12 (Pappilantie 6, punainen puurakennus). Tavaroita saa hakea ilmaiseksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää