Nallet saivat uudet vaatteet

Lasten karvaiset kirkkokaverit näyttävät Karjasillan kirkossa sangen papillisilta.

||
Näillä nallukoilla on lupa leikkia kirkonmenojen aikana.

Karjasillan kirkon lastenpaikalla keskellä kirkkosalia on selvästi käynnissä työntekijäkokous. Osallistujilla on päällään valkoiset albat, yhdellä pontsoa muistuttava messukasukka ja kaikilla niskan takaa kulkeva stoola eli nauha.

Kokousväki näyttää pöydän äärellä hellyttävältä. Hahmot ovat hivenen pyöreitä ja ihanan pörröisiä.

 

Vaatteita saa pukea ja riisua

Kirkkosalin lastenpaikan vanhat nallet ovat saaneet uudet kirkolliset asusteet. Juhlavanoloisista vaatteista huolimatta nalleilla on lupa leikkiä kirkonmenoja.

Lupa ja kehotus leikkiä koskee kirkkoon saapuneita lapsia, jotka eivät jaksa istua yhdessä kohtaa messun aikana.

Lastenpaikan nallet on vaatettanut Karjasillan seurakunnan diakoniatyöntekijä Sirpa Kemppainen.

Ompelija halusi kierrätysmateriaalia

Kemppainen ryhtyi ompelemaan kirkkonalleille messuvaatteita seurakunnan lastenohjaajien pyynnöstä. Ohjaajat toivovat, että uudet vaatteet auttavat lapsia eläytymään jumalanpalveluksen kulkuun ja huomaamaan vaikkapa sen, että tarkasti katsottaessa kaikilla alttarilla olevilla henkilöillä vaatetus ei ole aivan samanlainen.

Kemppainen ryhtyi pukemaan nallehahmoja kierrätysmateriaalin avulla.

– Vihreä kangas on Kastellin kirkon vanha verho. Valkoisen kankaan sain seurakuntalaiselta. Vain kultanauhan jouduin ostamaan, hän kertoo.

Lastenohjaajien toiveena on, että nallehahmojen vaatteiden, kuten messukasukoiden ja stoolien, värit vaihtuisivat kirkkovuoden mukaan.

– Siksi suunnitteilla on ainakin punaisia ja violetteja asuja nalleille.

Koska Kemppanen ompelee asuja vapaa-ajallaan, hän ei lupaile, milloin lastenpaikalla on jälleen uuden näköisiä kirkkokavereita.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää