Pekka Asikainen on Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja.

Oulun seurakuntayhtymä ei ole kaupantekijän roolissa

5.2.20

Kuulostaa järkevältä, kommentoi Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen tiistaina julkisuuteen kerrottua kauppaa, jossa Caritaksen kuntoutuspalvelut siirtyvät Verveelle.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki .

Ammatillisen  ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita tuottava Verve ostaa Caritaksen kun­tou­tus­pal­ve­lut Oulussa. Kuntoutuksen palvelutoiminta siirtyy Verven omistukseen 1. maaliskuuta 2020.

Oulun seurakuntayhtymä on Caritas-säätiön suurin taustayhteisö. Säätiön perustivat vuonna 1998 seurakuntayhtymä yhdessä paikallisten säätiöiden ja veteraani- ja vammaisjärjestöjen kanssa.

Yhtymäjohtaja Pekka Asikainen sanoo, ettei seurakuntayhtymä ole ollut aktiivinen liiketoimintakauppojen syntymisessä.

Hän selvittää, että  Caritas-säätiö omistaa Caritas Palvelut osakeyhtiön, jossa tuotetaan  Caritaksen palveluita.

– Palvelut Oy toimii liiketoimintalähtöisesti ja pyrkii toimimaan taloudellisesti kannattavasti. Palvelut Oy:lla on oma hallitus, ja se on vastuussa osakeyhtiön toiminnasta. Verve-kaupassa on kyse tästä.

– Palvelut Oy:n hallitus on ollut asiassa aktiivinen, koska yhtiön kehittäminen kuuluu sen vastuulle. He ovat päätyneet Verven kanssa tällaiseen ratkaisuun, joka kuulostaa järkevältä.

Asikaisen mukaan osakeyhtiön toimilla ei ole yhteyttä seurakuntayhtymän taloustilanteeseen.

–  Tulevissa liiketoimintaratkaisuissa Palvelut Oy:n puolella ei seurakuntayhtymällä ole erityistä roolia. Sen sijaan tulemme muistuttamaan Caritas-säätiön hallinnossa siitä, mitä varten säätiö on perustettu.

Caritas-säätiön tarkoituksena on kristillisen diakonian hengessä edistää vanhusten ja vammaisten asumisoloja, terveyttä ja kuntoutusta. Säätiön arvoja ovat lähimmäisenrakkaus, yhteisöllisyys, eettisyys ja vastuullisuus.

Asikaisen mukaan seurakuntayhtymän  vahva rooli näkyy muun muassa Caritas-säätiön hallintoneuvostossa, jonka 15 jäsenestä seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto valitsee kymmenen.

Caritas Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Petteri Viramo kertoo, että Caritas aikoo jatkossa panostaa erityisesti sosiaalipalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen Pohjois-Suomessa. Niitä ovat esimerkiksi ikääntyneiden asumispalvelut, vammaispalvelut sekä kotiin vietävät palvelut.

Tehty kauppa Verveen kanssa koskee  Caritaksen avokuntoutustoimintaa ja ortopedisten leikkausten jälkeistä kuntoutusta.

Verve on kotimainen yritys.

Verve osti ODL Terveys Oy:n kuntoutustoiminnan 2017.

Kommentoi ja anna palautetta jutusta

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta