Seurakuntalaiset tekivät himmelin kirkkoväen iloksi

Oulun tuomiokirkossa on ensimmäisestä adventista lähtien jouluisena koristeena talkootyönä valmistunut kultainen himmeli.

|||

Oululainen Kari Kisko tapasi vuosi sitten marraskuussa Oulun tuomiokirkon kryptassa kirkkoherra Satu Saarisen, ja pääsi kysymään tuomiorovastilta suoraan, voisiko kirkkosalissa olla himmeli.

– Olin miettinyt asiaa jo aiemmin, himmeleiden tekemistä harrastava Kisko kertoo.

Hyvin nopeasti keskustelussa Saarisen kanssa syntyi idea, ettei himmeliä hankittaisi mistään, vaan sen tekisivät seurakuntalaiset yhdessä.

Alun perin himmelitalkoolaisten piti aloittaa rakentamisurakka jo keväällä, mutta korona siirsi työhön tarttumisen syksyksi.

Ensimmäisen kerran tekijäjoukko kokoontui syyskuun loppupuolella ja tällä viikolla tuhansista kultaisista lasiputkista syntyvää himmeliä viimeistellään valmiiksi. Ensimmäisenä adventtina se otetaan käyttöön.

Kisko kertoo, että himmeli ripustetaan tuomiokirkossa urkuparven alle.

– Se on näkyvillä heti, kun kirkkoon tulija aukaisee oven kirkkosalin puolelle.

Himmelisssä on yli 30 ihmisen kädenjälki. Valmistunutta himmeliä eilen maanantaina juhlisti vain osa tekijäjoukosta.

Uusi taito karttui leppoisassa joukossa

Himmelin askarteleminen on kiinnostanut seurakuntalaisia. Kisko kertoo, että valmiissa koristeessa näkyy reilun 30 ihmisen kädenjälki.

Yksi innokas tekijä on ollut Sirkku Venadiambu.

– Näin ilmoituksen himmelin tekemisestä Rauhan Tervehdyksessä ja innostuin. Halusin oppia uuden taidon. 

– Ryhmässä on ollut leppoisa tunnelma. Meitä kokemattomia on neuvottu ja matkan varrella joukkoon liittyneitä on autettu alkuun. Kun osaaminen on lisääntynyt, on saanut vastuulleen hieman vaativampia tehtäviä.  

Tuomiokirkko on sydäntäni lähellä, Venadiambu kertoo.

– Olen iloinen mahdollisuudestani koristaa kirkkoa. Yhdessä tekeminen on arvokas asia.

Kisko on ohjannut aiemminkin himmeliä yhdessä valmistavaa ryhmää. Tuomiokirkon talkoolaisia hän kuvailee erityisen positiiviseksi joukoksi.

Monella kokoontumiskerralla mukana on ollut myös kirkkoherra Saarinen, se on tuntunut mukavalta, hän toteaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää