Minun uskoni -ilta kurkottaa opinkappaleiden tuolle puolen

Minun uskoni -illat tarjoavat rentoa, mutta syvällistä keskustelua uskosta, elämästä ja arvoista.  Keskustelun lisäksi illoissa kuullaan musiikkia, joka heijastelee illan teemoja.

 

 

Laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas toivoo musiikkinsa heijastelevan iltaa.

Vapain käsin – siinä muusikko Iina Palokankaan ohjeistus Tuiran kirkossa tutuksi tulleisiin Minun uskoni -tilaisuuksiin.

– Illoissa on toki jokin kattoteema, jonka huomioin, mutta muuten minulla on vapauteni.

Muusikon vapaus noudattelee Minun uskoni -iltojen yleistä linjaa. Oulun kaupungin viestintäjohtaja, pappi Mikko Salmi johtaa keskustelua uskosta, elämästä ja arvoista hieman rennommin.

 

”Henkilökohtaisesta uskosta puhuminen on yksi intiimeimmistä asioista tässä elämässä.”

Mikko Salmi

Salmi haluaa keskustelun ulottuvan ihmisen omaan kokemukseen Jumalasta ja eteemme tulevista syvistä elämänkysymyksistä.

– Minun uskoni -ilta kurkottaa opinkappaleiden tuolle puolen.

Pappina Salmi tietää, miten haastavaksi uskoon liittyvät kysymykset koetaan.

– Henkilökohtaisesta uskosta puhuminen on yksi intiimeimmistä asioista tässä elämässä.

Keskustelut opettavat ihmisestä ja uskosta

Kirkkoherra Niilo Pesonen kiittelee sitä, miten vieraat ovat avanneet elämäänsä ja näkemyksiään.

– Sellaisen keskustelun kautta, jossa ajatuksiaan pääsee esittämään syvemmin, voimme oppia ymmärtämään toista ihmistä paremmin.

 

Tilaisuus on seurattavissa myös Virtuaalikirkon välityksellä.

Pesonen näkee Minun uskoni -tilaisuuksien valottavan myös kristillisen uskon moninaisuutta ja puhuttelevuutta eri ihmisten kohdalla.

– Pyrimme tavoittelemaan laajasti näistä teemoista kiinnostuneita – ja tilaisuushan on seurattavissa myös Virtuaalikirkon välityksellä.

Musiikki toimii keskustelun johdattajana ja myös päättää sen.

Sopivasti keskivaiheilla kuullaan Iina Palokankaan kolmas esitys.

– Musiikkini lähestyy teemaa pohtien. Se ei välttämättä ole kommentointia, vaan näen sen olevan peili illan aiheille, hän luonnehtii.

Laulujen valinta on aarteenetsintää

Musiikkivalintojen tekemistä Palokangas kuvaa aarteenetsinnäksi.

– Toiset vieraat tunnen, toiset tiedän eli minulla ei välttämättä ole henkilökohtaista suhdetta heihin.

Keskiviikkona 13. maaliskuuta Salmen pakeilla on tuomiorovasti Satu Saarinen, joka on Palokankaalle tuttu yhteistyöstä tuomiokirkkoseurakunnan Taustatarinaklubin myötä. Laulaja-lauluntekijä Palokangas on klubin vetäjä.

Piispa Jukka Keskitalo saapuu Salmen keskustelukumppaniksi hiljaisella viikolla, keskiviikkona 27. maaliskuuta. Piispan Palokangas tuntee riviseurakuntalaisen tavoin. Jotain ideoita hän on jo ajatuksissaan puntaroinut.

– Ne liittyvät hänen tehtäväänsä hiippakunnan johdossa, mutta kyllä Lappikin on käynyt mielessäni.

Ajatukset osuvat: Tornion Karunki on Keskitalon kotiseutua ja piispana hän on pitänyt vahvasti esillä hiippakuntansa pohjoisimman väen, saamelaisten asioita.

Tilaisuuden jälkeen on iltamessu, johon halukkaat voivat osallistua. Niilo Pesonen kertoo poimivansa kuulemastaan ajatuksia toimittamansa messun puheeseen.

– Kyse on tiiviistä viikkomessusta, jonka ehtoollisosa ja puhe ovat lyhyempiä kuin sunnuntaisessa messussa. Iltamessu on tarkoitettu mahdollisuudeksi hiljentyä keskellä arkea.

 

Minun uskoni -illat Tuiran kirkossa 13. ja 27. maaliskuuta kello 18. Tilaisuudet ovat seurattavissa myös Virtuaalikirkossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää