Miia Jokiranta on uusi vanhustyön pastori

19.3.21

Aidot kohtaamiset viehättävät ikäihmisten seurassa viihtyvää Jokirantaa. Uudessa tehtävässään hän aloittaa huhtikuun alussa.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Miia Jokiranta .

Oululainen Miia Jokiranta on aina viihtynyt ikäihmisten seurassa. Siksi huhtikuussa alkava työ Oulun seurakuntien vanhustyön pastorina tuntuu hyvältä.

– Koen, että ikäihmisten kanssa voin olla oma itseni, he hyväksyvät minut ja muut sellaisina kuin olemme. Kohtaaminen on silloin aitoa, Jokiranta toteaa.

Miia Jokiranta vihittiin papiksi parisen vuotta sitten. Sitä ennen hän ehti tehdä pitkän uran mielenterveyshoitajana psykiatrisella osastolla.

Väliin mahtuvat myös vuodet vanhainkodin hoitajana ja diakoniatyöntekijänä. Vuosien saatossa ja eri työtehtävissä hän on huomannut, kuinka tärkeää on antaa aikaa toiselle ihmiselle.

– Psykiatrian osastolla se oli mahdollista, somaattisella puolella ei.

– Diakoniatyöntekijänä nautin kotikäynneistä, kun saatoin katsoa rauhassa ikäihmisen esittelemiä valokuvia ja kuunnella elämäntarinoita.

Meidän tehtävämme on kysyä ihmisiltä, mitä seurakunta voi heille antaa.

Jokiranta on työskennellyt Kiimingin seurakunnassa kesäkuusta lähtien. Hän on pahoillaan, ettei ole päässyt tapaamaan seurakuntalaisia koronan vuoksi niin paljon kuin toivoisi.

Tuleva vanhustyön pastori haluaa seurakuntien tavoittavan tulevaisuudessa erityisesti yksinäisiä, toiminnan ulkopuolelle jääneitä ikäihmisiä.

– Uskon, että siinä onnistuu parhaiten yhteistyössä muiden samaa työtä tekevien tahojen, kuten järjestöjen kanssa.

– Vanhustyön kehittämiseksi on tärkeää olla läsnä siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Sen sijaan, että määrittelisimme itse toimintamme, meidän tehtävämme on kysyä, mitä ihmiset tarvitsevat ja mitä seurakunta voi heille antaa.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä