Nyt tarvitaan kerääjiä, nyt tarvitaan lahjoittajia

Oululaiskauppojen edustoilla – niin keskustassa kuin Yli-Iissä ja Ylikiimingissä – voi törmätä perjantaina 21. toukokuuta Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjiin. Raha lippaaseen tuo apua ikäihmisten talousahdinkoon. Seurakuntien yhteinen keräyspäivä tarvitsee onnistuakseen niin kerääjiä kuin lahjoittajia.

keräys

Perjantaina 21. toukokuuta on kaikissa Oulun seurakunnissa Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjät liikkeellä. Kerääjiä on monien kauppojen edustoilla.

Lippaaseen annetuilla varoilla lievitetään ikäihmisten taloudellista ahdinkoa.

Hyväntekeväisyystempaus tarvitsee onnistuakseen niin kerääjiä kuin lahjoittajia. Kummassakin tehtävässä antaa kullanarvoisen lahjan iäkkäälle lähimmäiselle.

Vanhusköyhyyden taustalla on monia syitä, esimerkiksi pienipalkkaisuus tai pitkään jatkunut työkyvyttömyys.

Ikäihmisten talousahdinko on tuttu asia muun muassa apteekeissa. Vanhukset joutuvat arpomaan rahojensa riittävyyttä tarvitsemiinsa lääkkeisiin.

Köyhyys aiheuttaa helposti lisää terveydellisiä ongelmia. Vähävaraisuus jouduttaa myös sosiaalista eristäytymistä ja yksinäisyyttä.

Jokaisessa seurakunnassa keräystuotosta jää 20 prosenttia käytettäväksi oman paikkakunnan alueella.

Kirkon Ulkomaanavun kautta apu menee maailman köyhiin maihin.

Seurakunnat ilmoittavat keräyspäivästä omissa kirkollisissa ilmoituksissaan.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää