Kolumni: Tehdään yhdessä avusta totta

Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi kampanjoidaan yhdessä ja otetaan kaikki halukkaat mukaan – kuullaan seurakuntalaisten ideoita ja toteutetaan niitä, kertoo Pirita Satomaa.

Yhteisvastuukampanja on jälleen alkanut. Kolehti on kerätty kirkoissa Yhteisvastuun hyväksi, tuttu sydämen muotoinen logo vilahtelee kuvissa pinkkinä ja lipaskeräyksiä suunnitellaan.

Toimin ensimmäistä kertaa oman seurakuntani keräyspäällikkönä ja opittavaa on paljon.

Yhteisvastuu on kirkkomme hyväntekeväisyyskeräys, jolla on jo pitkät perinteet ja vuosittain vaihtuva kohde. Tänä vuonna keräys auttaa yksinäisiä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Asetimme Tuiran seurakunnassa kunnianhimoisen tavoitteen tämän vuoden keräystuotolle: 20 000 euroa. Toivomme, että tavoite inspiroi uusia keräystapoja ja ihmisiä toteuttamaan kampanjaa. Kutsumme seurakuntalaiset, vapaaehtoiset, opiskelijat ja koko työyhteisön yhteisiin talkoisiin!

Kiinnostavaan tapahtumaan osallistuu mielellään.

Kiinnostavaan tapahtumaan osallistuu mielellään. MobilePay tai kolikot löytävät lippaaseen. Lahjoittajana vapaaehtoinen maksu keräyksen hyväksi on helppo antaa.

Mutta miten ja mikä innostaisi toteuttamaan kampanjaa työntekijänä tai vapaaehtoisena? Vastauksen uskoisin olevan tieto, lämmin vastaanotto ja innostus.

Tietoa tarvitaan siitä, mitä yhteisvastuu tarkoittaa ja mihin tuotto konkreettisesti menee. Sitä tietoa onneksi löytyy tämän lehden sivuilta. Avoin vastaanotto on asennetta, että kampanjaa tehdään yhdessä ja otetaan kaikki halukkaat mukaan – kuullaan seurakuntalaisten ideoita ja toteutetaan niitä.

Innostus on jotakin, mitä voimme tartuttaa toisiimme.

Innostus on jotakin, mitä voimme tartuttaa toisiimme. Jokainen lahjoitus ja työtehtävä, joka edistää Yhteisvastuuta on yhtä arvokas ja tärkeä.
Tehdään avusta yhdessä totta, tänäkin vuonna!

Miten osallistua? Tule lipaskerääjäksi, kerro oma keräysideasi ja tule toteuttamaan tapahtumia. Kotisohvaltakin Yhteisvastuukeräystä voi edistää vaikka jakamalla kampanjasta kertovia postauksia somessa.

Kirjoittaja työskentelee diakonina Tuiran seurakunnassa


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää