Juttuseurana Kesäkahvilassa

15.6.21

Diakoniatyöntekijäksi opiskeleva Mirva Karhu on mukana vetämässä Kesäkahvilaa Kastellin ja Karjasillan kirkkojen sisäpihoilla. Karhu on alanvaihtaja, joka työskenteli aikaisemmin tarjoilijana.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Niko Karhu .

Kastellin ja Karjasillan kirkkojen sisäpihalla on tänä kesänä tarjolla kahvia ja juttuseuraa. Diakoniatyöntekijäksi opiskeleva Mirva Karhu vetää joka toinen viikko Kesäkahvilaa yhdessä diakoniatyöntekijä Laura Stewartin kanssa. Vaikka tapahtuma on kahvilan nimellä, pääosassa on yhdessäolo muiden kanssa.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden tavata ihmisiä, yhteiset hetket kun ovat olleet koronan vuoksi harvinaisia. Mukana on kitaransoittotaitoinen vapaaehtoistyöntekijä, joten saamme nauttia myös musiikin kuuntelusta ja yhteislaulusta, Karhu lupaa.

Mirva Karhu suoritti kevään aikana sosionomi-diakonin opintoihin kuuluvan harjoittelun Karjasillalla ja sai nyt samasta seurakunnasta kesätöitä.

Ennen opintojen alkamista hän ehti työskennellä 15 vuotta tarjoilijana. Uuden ammatin valinta vaati vuosien kypsyttelyn, sillä kiireinen arki ja lasten syntymät veivät alan vaihdosta haaveilleen Karhun mennessään.

Toiveet ja omat vahvuudet kirkastuivat pikkuhiljaa.

– Olen empaattinen ja hyvä kuuntelija ja halusin työn, jossa voin auttaa. Kun huomasin sosionomin ammatin, se tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Diakoniatyössä Karhu pitää siitä, että voi olla tekemisissä monenikäisten ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Myös hengellisyys on tärkeää.

– Kesäkahvilassakin on mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun, jos joku sitä haluaa, hän vinkkaa.

Seuraava kesäkahvila on Karjasillan kirkolla 23. kesäkuuta klo 13–15, Kastellissa kahvitellaan 14.7. klo 13–15.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta